2014 Dünya Kupası

İngilizler Uruguay karşısında

İlk maçlarını kaybeden iki ekip, Brezilya'da puanla tanışmak için sahaya çıkıyor. Bugün iki maç daha var.

Konular: Spor, Futbol, İngiltere
Uruguay son Dünya Kupası'nı dördüncü sırada tamamlamıştı. [Reuters]

günün en dikkat çeken maçı saat 22.00'de sao paulo'daki corinthians arena'da uruguay ve ingiltere arasında.

d grubu'ndaki ilk maçlarında ingiltere italya'ya 2-1, uruguay da kosta rika'ya sürpriz bir skorla 3-1 yenilmişti.

1986'daki portekiz maçından sonra dünya kupası'na ilk kez mağlubiyetle başlayan ingiltere daha önce bu kupayı bir kez kazandı. uruguay'ın ise iki şampiyonluğu var.

2010 dünya kupası dördüncü uruguay rakibine karşı daha önce 10 kez oynadı, dört kez kazandı. ingilizler de üç galibiyet gördü.

uruguay'da premier league gol kralı luis suarez'in sakatlığı tamamen geçti. bu maçta ilk 11'de çıkması bekleniyor.

ingiltere kaptanı steven gerrard'a göre en iyi savunma yapan ekip bu maçı kazanacak. teknik direktör roy hodgson ise suarez'in dönüşü için hazır olduklarını söyledi.

luis suarez liverpool forması altında geçen sezon 33 maçta 31 gol kaydetmişti.

ingiltere'de alex oxlade-chamberlain dizindeki sakatlık nedeniyle bu maçta yok. uruguay'da ise eski fenerbahçeli futbolcu diego lugano ve bir başka savunma oyuncusu sağ bek maxi pereira sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

uruguay'da luis suarez yüzde 100 iyileştiğini söylüyor ama teknik direktör oscar tabarez aynı fikirde değil: "premier league'deki gibi yüzde yüz hazır değil. fakat böyle olmasa bile takıma yeterli katkıyı sağlayacaktır"

uruguay'da edinson cavani maça ilk 11'de başlayacak. ilk maçta forma giyen diego forlan yedeğe çekilebilir.

drogba ilk 11'de çıkacak mı?

c grubu'nda ilk maçlarını kazanan iki ekip saat 19.00'da karşılaşacak. falcao'suz kolombiya yunanistan'ı 3-0'lık skorla geçmişti.

fildişi sahili ise geriye düştüğü maçta japonya'yı 2-1 ile geçmiş, manşetleri didier drogba süslemişti.

geçen sezonu galatasaray'da tamamlayan drogba'nın oyuna girmesinin ardından takım canlanmış ve maçı galibiyetle tamamlamıştı. fildişi sahili, afrika'dan gelen beş ekip arasında galibiyet yüzü gören tek takım.

günün son maçı saat 01.00'da. ilk maçlarını kaybeden iki ekip puanla tanışmak için sahaya çıkacak. japonya'nın rakibi yunanistan.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;