Bilim-Teknoloji

'The Interview' sosyal medyadan silindi

Hacker'ların tehdidi üzerine galası iptal edilen ve sinema salonlarında gösterilmeyeceği açıklanan The Interview filminin, sosyal medya hesapları da hızla ortadan kaldırıldı.

Konular: Bilim-Teknoloji
The Interview filmine ait Facebook hesabı kaldırıldı.

sony pictures, abd ile kuzey kore arasında yeni bir diplomatik krize neden olan the interview filminin sosyal medya hesaplarını da hızlıca temizledi. sony pictures'a siber saldırı gerçekleştiren guardians of peace, k.kore lideri kim jong-un'a yönelik suikastı konu alan filmin gösterimden kaldırılması için tehditte bulunmuştu.

sony pictures, birkaç gün önce galasını iptal ettiğini açıkladığı filmin facebook ve twitter hesabını da dün hızlıca ortadan kaldırdı. filmin facebook sayfası, silinmeden önce yaklaşık 400 bin beğeni almıştı. filmin, twitter hesabı kapatılmasa da bugüne kadar atılan 1800'den fazla tweet'i silindi.

The Interview'ın Twitter hesabındaki tüm tweet'ler silindi.

bir kez daha hacker'ların istediği oldu

variety sitesinde yer alan habere göre, the interview filminin sosyal medya hesaplarının silinmesinin arkasında yeni bir tehdit veya siber saldırı olup olmadığı belli değil. sony pictures, hesapların neden silindiği konusunda da resmi bir açıklama yapmadı.

guardians of peace, filmin yayından kaldırılması için ısrar etmiş ve filmin gösterime girmesi halinde 'sinema salonlarına 11 eylül benzeri saldırılar düzenleneceği' tehdidinde bulunmuştu. cnn'in verdiği bilgiye göre, hacker'lar filme internetteki tüm bilgilerin de silinmesini talep etmişti.

abd başkanı barack obama, sony pictures'ın filmin gösterimden kaldırılmasına yönelik kararını 'yanlış' olarak eleştirmişti. fbi'ın saldırıdan k.kore'yi sorumlu bulmasının ardından açıklama yapan obama, 'zamanı geldiğinde gereken cevabı vereceklerini' söylemişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;