Ortadoğu

İran: Türkiye'deki füze kalkanını vururuz

Hava Kuvvetleri Komutanı, ABD ve İsrail'in saldırısına uğramaları halinde ilk olarak NATO'nun Malatya Kürecik'e kurduğu füze rampalarını hedef alacaklarını söyledi.

Konular: Türkiye, İran

Haberin Öne Çıkanları

İran'ın ilk hedefi Türkiye

ABD ve İsrail'e rest

Savunma Bakanı da konuştu

Malatya Kürecik'e yerleştirilen NATO füze kalkanı, 2 Ekim tarihinde yüzlerce kişi tarafından protesto edilmişti. [AA]
uluslararası atom enerjisi kurumu'nun (uaek) 18 kasım tarihli toplantısında nükleer yaptırımların kabul edilmesiyle başta ingiltere ve fransa olmak üzere birçok ülkenin peş peşe yaptırım kararları açıkladığı tahran yönetimi, ülkeye yönelik olası bir abd ve israil saldırısına karşı açıklamalar yaptı. israil cumhurbaşkanı şimon peres'in iran'a saldırı için zamanın geldiğini söylemesi üzerine başlayan ve karşılıklı açıklamalarla devam eden gerginlikte söz alan son iki isim iran devrim muhafızları hava-uzay kuvvetleri komutanı tuğgeneral emir ali hacızade ile savunma bakanı ahmed vahidi oldu.
 
tuğgeneral hacızade, abd ve israil'in saldırısına uğramaları halinde nato'nun türkiye'deki füze kalkanını vuracaklarını söyledi. hacızade, "düşmanlar, şimdi de bir aldatma ile türkiye'ye füze kalkanı yerleştiriyorlar. biz hazırız. saldırıya uğramamız halinde ilk olarak türkiye'deki füze kalkanını hedef alacağız, sonra başka yerlerdeki diğer hedefleri vuracağız'' dedi.
 
loristan eyaletinde konuşan ve ülkesine yönelik tehditlerin karşılıksız kalmayacağını vurgulayan hava kuvvetleri komutanı hacızade, abd'nin siyonist israil için malatya kürecik'e füze rampalarını konuşlandırdığını ifade etti.
 
füze kalkanı için türkiye'nin nato'ya üye olmasının gerekçe gösterilmesini bir komplo olarak niteleyen tuğgeneral hacızade, "türkiye halkı, bilinçlidir ve eminiz ki bu basiretli halk, bu komplonun önünü alacak. bizzat müslüman türkiye halkının, tehdit başgösterdiğinde füze kalkanını paramparça edeceğine eminiz" diye konuştu.
 
hacızade, daha önce yaptığı bir açıklamada "epeydir birikmiş olan enerjimizi, islam ve müslümanların düşmanı israil'i ebedi olarak tarihin çöplüğüne göndermek için kullanmak istiyoruz'' demişti.
 
savunma bakanı: israil ileri çıksın
 
iran savunma bakanı ahmed vahidi ise, tehditlerini hayata geçirmeden önce abd'den ne zamana kadar savaşabileceğini ve batırılacak gemilerinin hesabını yapmasını istedi. saldırıya uğramaları halinde abd ve israil'e savaşın ne demek olduğunu göstereceklerini belirten vahidi, "abd, afganistan ve irak'ta savaştığını sanmasın. irak'ta saddam geri çekildi, afganistan'da ise kimse yoktu ki savaşsın" ifadelerini kullandı.
 
vahidi, tel aviv'e yönelik de "siyonist rejim ne diye iran'ı tehdit ediyor; ne kadar füzeyle kendisini hazırlamış, 10, 20, 50, 100, 150 bin füze yoksa daha fazlası için mi? israil sabra, şatilla ve gazze'deki katliamların hesabını henüz vermedi. iran'a saldırı halinde, bu katliamların intikamını alacağız. şimdi, eğer savaşa hazırlarsa ileri çıksınlar" dedi.
 
abd ve israil, iran'a karşı askeri saldırı seçeneğinin masada tutulduğunu açıklamış, tel aviv yönetimi son dönemde askeri tatbikatlarını artırmıştı. tahran yönetimi ise, olası bir saldırıda abd'nin bölgedeki tüm askeri varlıkları ve üsleriyle israil'in tamamını hedef alacağını duyurmuştu.

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;