Suriye'de iç savaş

IŞİD Azez’den çekiliyor

Türkiye sınırına yakın yaklaşık 50 köyü ele geçiren IŞİD, sınıra yakın konumdaki Azez’deki kuvvetlerini Al-Bab ve Rakka yönüne sevk ediyor.

Konular: Ortadoğu, Suriye
25 Şubat'ta El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’nin Lideri Ebu Muhammed Culani, IŞİD'e teslim olması için beş gün süre vermişti. [Reuters-Arşiv]

al jazeera türk’ün ulaştığı bilgilere göre irak şam islam devleti (işid), azez’den önemli ölçüde çekildi.

suriye'de rejime karşı savaşan nusra cephesi, el kaide lideri zevahiri’nin arabulucu olarak atadığı halid suri’nin öldürülmesinden sonra işid’e beş gün süre vermişti.

işid’e karşı büyük bir operasyon başlatacağını açıklayan islami cephe’de yer alan liva-i tevhid grubu da iki gün süre vermişti. liva-i tevhid, işid’in kontrolündeki bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için halktan bölgeyi terk etmesini istedi. verilen süre çarşamba gecesi dolmuştu.

işid’in türkiye sınırında etkili olması nedeniyle türkiye-suriye arasındaki öncüpınar, akçakale ve karkamış sınır kapıları kapalı tutuluyor.

işid’in kontrolündeki yaklaşık 125 kilometrelik sınır hattı boyunca gümrük kapılarının kapalı tutulması sebebiyle suriye’ye yardım götüren birçok aracın geçişi sağlanamamış ve sınırda uzun araç kuyrukları oluşmuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;