IŞİD

IŞİD'e katılmak isteyen İngiliz yakalandı

Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD'e katılacağı iddia edilen İngiliz vatandaşı bir kadın Ankara'da otobüs terminalinde yakalandı.

Geçen hafta da aynı amacı taşıyan İngiliz vatandaşı üç genç İstanbul'da yakalanmıştı. [AA-Arşiv]

ankara emniyet müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası otobüs terminalinde (aşti) düzenledikleri operasyonla ingiliz vatandaşı jalila nadra h. isimli 22 yaşındaki kadını gözaltına aldı.

genç kadının işid'e katılmak için türkiye üzerinden suriye'ye geçmeye çalıştığı iddia edildi. jalila nadra h, terörle mücadele şube müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere yabancılar şube müdürlüğü'ne teslim edildi.

geçen hafta da aynı amacı taşıyan ingiliz vatandaşı üç genç istanbul'da yakalanmıştı. sınır dışı edilerek ingiltere'ye gönderilen gençler kefaletle serbest bırakılmıştı.

gafur h, muhammed n. ve muhammed abdulla h, emniyet genel müdürlüğü istihbarat dairesi başkanlığı'nın çalışmaları sonucu, "yabancı savaşçı" olduğu değerlendirilen kişilerin türkiye'den geçişlerini önlemek için oluşturulan risk analiz grubunda görevli polislerin takibine takılmış ve istanbul'da, havalimanında gözaltına alınmıştı.

ingiliz hükümeti yaklaşık 600 ingiliz vatandaşının savaşmak için suriye'ye ve irak'a gitmiş olabileceğini tahmin ediyor.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;