İspanya

İspanya Prensesi yargılanacak

Kraliyet ailesini sarsan yolsuzluk soruşturmasında iddianameyi tamamlayan yargıç, İspanya Prensesi Cristina’nın sanık sandalyesine oturmasına karar verdi.

Konular: İspanya, Avrupa
Prenses Cristina, Kral 6. Felipe'nin ortanca ablası [Fotoğraf: Reuters Arşiv]

ispanya’da yaklaşık dört yıl süren soruşturma sonrasında yargıç juan castro, prenses cristina'nın vergi kaçakçılığında sorumluluğu olduğunu iddia etti. prenses cristina ve eşi palma dükü urdangarin, aizoon şirketi aracılığıyla haksız mali kazanç elde ettikleri gerekçesiyle yargılanacak.

urdangarin ayrıca para aklama, mali yolsuzluk, ticari ve kamu evraklarında sahtecilik, vergi kaçırma ve kamu fonlarını kötü kullanmak gibi suçlamalardan dolayı mahkeme karşısında hesap verecek.

urdangarin'in 19 yıla kadar hapis cezası alabileceği tahmin ediliyor.

önümüzdeki günlerde sanık sandalyesine oturacak olan prenses cristina da suçlu bulunması halinde maliyeyi dolandırmaktan dört yıla kadar hapis cezası alabilecek.

prenses cristina mahkeme önüne çıkacak ilk kraliyet üyesi olacak. prenses cristina’nın babası juan carlos ülkedeki yolsuzluk skandallarının ardından tahtını oğlu prens felipe’ye bırakmıştı.

kaynak: dha ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;