Gazze

İsrail cenaze törenine saldırdı

İsrail'in Gazze'de düzenlediği hava saldırısında üçü çocuk dört kişi öldürüldü. Hayatını kaybedenler için yapılan cenaze törenine de saldırı düzenlendi, dört kişi daha öldürüldü.

Ateşkesin bozulmasından bu yana düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 48'e ulaşırken, 200'den fazla Filistinli de yaralandı. [Fotoğraf: Reuters]

israilli yönetimi gazze'ye yönelik saldırılara devam edeceğini açıklarken, israil füzeleri yine sivilleri vurdu. israil'in gazze'de düzenlediği hava saldırısında üçü çocuk dört kişi öldürüldü. hayatını kaybedenler için yapılan cenaze törenine de saldırı düzenlendi, dört kişi daha öldü. ateşkesin bozulmasından bu yana düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 48'e ulaşırken, 200'den fazla filistinli de yaralandı.

israil savaş uçakları, 21 ağustos perşembe sabahı gazze şeridi'ndeki nuseyrat mülteci kampı'na da saldırı düzenledi. israil ordusu hedef alınan mekanlara ilişkin detay vermeden gazze'de 19 ağustos salı gününden bu yana 110 hedefin vurulduğunu duyurdu.

kassam komutanları öldürüldü

israil’in gazze şeridi’ne düzenlediği saldırılarda izzeddin kassam tugayları'nın iki numaralı ismi raid attar ve üst düzey komutanlar muhammed berhum ile muhammed ebu şemale öldürüldü. komutanların öldürüldüğünü hamas’ın silahlı kanadı izzeddin kassam tugayları açıkladı.

muhammed berhum, muhammed ebu şemale ve raid attar, israil'in refah bölgesine düzenlediği hava saldırısında aynı evde öldürüldü. kassam tugayları'nın iki numaralı komutanı olan raid attar, haziran 2006'da israil askeri gilat şalit'i kaçıran birliği komuta eden askeri lider olarak biliniyordu.

kaynak: al jazeera ve afp

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;