Gazze

İsrail Hamas komutanlarını öldürdü

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda İzzeddin Kassam Tugayları'nın iki numaralı ismi Raid Attar ve üst düzey komutanlar Muhammed Berhum ile Muhammed Ebu Şemale öldürüldü.

Mısır'ın sunduğu ateşkes için görüşmelerin başarısız olması sonucunda İsrail Gazze'ye saldırılarına yeniden başlamıştı. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

komutanların öldürüldüğünü hamas’ın silahlı kanadı izzeddin kassam tugayları açıkladı. muhammed berhum, muhammed ebu şemale ve raid attar, israil'in refah bölgesine düzenlediği hava saldırısında aynı evde öldürüldü.

Raid Attar Kassam Tugayları'nın iki numaralı komutanıydı. [Twitter]

kassam tugayları'nın iki numaralı komutanı olan raid attar, haziran 2006'da israil askeri gilat şalit'i kaçıran birliği komuta eden askeri lider olarak biliniyordu.

israil'in, kalıcı ateşkes müzakereleri sürerken gazze’den roket fırlatıldığını iddia ederek yeniden başlattığı saldırılarda 31 kişi öldü.

ölenlerden sekizi çocuk. birleşmiş milletler güvenlik konseyi taraflara acilen yeniden masaya oturarak görüşme çağrısı yaptı.

israil 10 günlük ateşkesin ardından yeni saldırılarında hamas’ın askeri kanadı kassamtugayları’nın genel komutanı muhammed deyf’i de hedef almıştı.

kassam tugayları, beşinci kez israil’in suikast girişimine hedef olan deyf’in saldırıdan kurtulduğunu açıklamıştı.

gazze’deki hamas liderliğinden yapılan açıklamada “düşmanın liderleri ofislerindeki ekranların arkasında oturup, istihbaratçılarının kendilerini zafer kutlamalarının yakın olduğuna inandırmasını bekliyor. ama beceremediniz ve ıskaladınız” ifadeleri kullanılmıştı.

ancak saldırıda deyf’in eşiyle, yedi aylık çocuğu hayatını kaybetti. aynı saldırıda üç kişi daha öldü.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;