İsrail

İsrailli bakanın eşinden Obama konulu "ırkçı espri"

İsrail İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom'un eşi Judy Şalom Nir-Mozes, Twitter'da paylaştığı ırkçı "espri" tepki görünce özür diledi. Tweet'in konusu ABD Başkanı Obama'ydı.

israil içişleri bakanı silvan şalom’un eşi judy şalom nir-mozes twitter’da abd başkanı obama’yı konu alan bir ırkçı ‘espri’yi tweetledikten sonra tepki çekince özür dilemek zorunda kaldı.

judy şalom nir-mozes attığı tweet’te “obama kahvesi nedir biliyor musunuz? siyah ve hafif” dedi.

paylaşımından kısa bir süre sonra tweet’i silen nir-mozes “özür dilerim, birisinin bana söylediği aptal bir espriydi” şeklinde bir tweet paylaştı.

ancak bu nir-mozes’in ilk vukuatı değil. 2012’nin mart ayında gazze tarafından atılan bir roket sonrası “roket atmayı kesmezlerse, umarım bugün gazze’yi yok etmeye karar verirler. bırakın onlar da acı çeksin” demişti. birkaç ay sonra da eşi silvan şalom’un twitter hesabının hamas yanlısı bir grup tarafından ele geçirilmesinden sonra “katiller silvan’ın facebook, twitter ve e-posta hesaplarını ele geçirdi. oğlumuz nimrod kurtarmaya çalışıyor. umarım ölürler!” diye bir tweet paylaşmıştı.  judy şalom nir-mozes bu paylaşımından sonra birleşmiş milletler çocuk fonu’ndaki (unicef) fahri görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

abd’deki obama yönetimi ve sağcı israil hükümeti arasındaki ilişki bir süredir oldukça sorunlu ve taraflar da bunu gizlemiyor. ancak kabinenin en üst düzey üyelerinden birinin eşinden gelen bu paylaşım, durumun vehametine dair bir işaret olarak görülebilir.

kaynak: al jazeera, vox

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;