Libya'da yeni dönem

Kaddafi’nin oğluna sınır dışı

Devrik Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Saadi, Libya'nın güneyindeki Nijer’den sınır dışı edildi. Kırmızı bültenle aranan Saadi Kaddafi, Libya'da yargılanacak.

Saadi Kaddafi'nin saçının kesilmesinin fotoğrafları internet aracılığıyla servis edildi. [Twitter @Elmontaser71]

libya başbakanı ali zeydan, ülkenin başkenti trablus’a gelen saadi kaddafi’nin gözaltında olduğunu açıkladı.

muammer kaddafi’nin yedi oğlundan biri olan 40 yaşındaki saadi, 2011’deki libya devrimi sırasında kaçarak nijer’e sığınmıştı. devrim öncesinde libya futbol federasyonu’nun başında bulunan kaddafi, zor kullanarak mülk edinmek ve silahla tehditten yargılanacak.

saadi kaddafi, 2012 yılından beri interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu. buna rağmen nijer, kaddafi’nin idamla yargılanacağını belirterek libya’nın iade talebine olumsuz yanıt vermişti.

uluslararası ceza mahkemesi, ağabeyi seyfülislam’ın aksine saadi kaddafi’yi yargılamak istemiyor.

italya futbol ligi’nde futbol oynayan saadi kaddafi, 2003 ve 2007 yılları arasında perugia, udinese ve sampdoria formalarını giymişti.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;