Ortadoğu

KCK: AKP, sadece süreci bitirdim demiyor

KCK, Erdoğan'ın, Abdullah Öcalan'la görüşen BDP heyetiyle ilgili sözlerine karşılık bir açıklama yaptı.

Konular: Türkiye
HDP KCK yönetiminin yanıtını İmralı'ya götürmesi bekleniyor [Fotoğraf: ANF / Arşiv]

türkiye başbakanı tayyip erdoğan’ın söyleminin ak parti’nin çözüm için adım atacağı inancını bitirdiğini söyleyen pkk'nın çatı örgütü kck, erdoğan’ın bu yaklaşımının "savaşa hazırlanmayı ifade ettiğini" öne sürdü.

"seçimlere kadar oyalama taktiği"

bdp eş genel başkanı selahattin demirtaş’ın öcalan'ı görmesinin engellenmesi ve bdp heyetine hükümetin müdahalesine dönük tartışmalara kck da katıldı. başbakan erdoğan’ın “imralı’ya kimin gideceğine biz karar veririz”, “bdp verdiği mesajlarla adalet bakanlığı'yla arasını açmamaya çalışsın, yoksa ipler kopar” şeklindeki sözlerine karşılık veren kck, müdahalenin süreci sabote anlamına geldiğini söyledi.

açıklamada “akp süreci bitirdim demiyor, ama süreci bitirdiğini ortaya koyan her şeyi yapmış bulunmaktadır” denildi. hükümetin seçimlere kadar oyalama, iktidarını sürdürme stratejisini izlediği ve bu yaklaşımın “kesinlikle bir savaşa hazırlanmayı ifade ettiği” de kck açıklamasında yeraldı.

"görüşmelere müdahale sürece sabotajdır"

iktidar partisinin bu söylem ve uygulamalarının, çözüm sürecinin tarafı bdp'ye yönelik olduğunu belirten kck yürütme konseyi açıklamasında "eğer bir tarafın heyetlerine keyfi müdahale ediliyorsa orada görüşme ve diyalogdan bile söz edilemez." dedi.

erdoğan partisinin grup toplantısında, imralı’ya gidecek heyetlerde kimin yer alacağına ancak hükümetin karar verebileceğini söylemiş, erdoğan, “herkes haddini bilecek. haddini bilmesi halinde de hukuk içinde bundan istifade etme fırsatını bulacak.” diye konuşmuştu.

imralı’da kardeşi mehmet öcalan ile görüşen abdullah öcalan ise erdoğan'ın sözlerine karşılık, "hükümetin bdp heyeti hakkında 'şu kişi gelecek bu kişi gelmeyecek' demesi doğru bir şey değildir. buna bdp'nin kendi yönetiminin karar vermesi gerekir." demişti.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;