Suriye'de iç savaş

Mumbuc SDG'nin elinde

YPG’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri IŞİD'i Mumbuc’dan tamamen çıkarmak için son hamleyi yaptı. Mumbuc tamamen SDG'nin elinde.

SDG, geçtiğimiz hafta Mumbuc’un neredeyse tamamını ele geçirdiklerini açıklamıştı. [Fotoğraf: Reuters]

suriye’nin kuzeyinde abd’nin desteğiyle işid'e karşı savaşan, ypg’nin başını çektiği suriye demokratik güçleri (sdg), işid'i mumbuc’dan tamamen çıkarmak için son hamlesini başlattığını açıklamıştı. kürt ve arap güçlerden oluşan suriye demokratik güçleri sözcüsü şirvan derviş, "bu son operasyon ve son saldırı" demişti. mumbuc'daki çatışmalar bitti. kalan işid'liler, suriye'nin halep ilinin kuzeyindeki ilçede yaklaşık 500 sivili canlı kalkan olarak kullanıp, türkiye sınırındaki cerablus'a kaçtı. mumbuc artık tamamen sdg'nin elinde.

sdg, geçtiğimiz hafta mumbuc’un neredeyse tamamını ele geçirdiklerini açıklamıştı.

abd öncülüğündeki koalisyonun hava desteğiyle savaşan sdg mayıs’ın sonunda rakka’yı almak için operasyon başlatmıştı. ancak sdg, bir hafta sonra işid’in türkiye ile olan sınırını kapatmak amacıyla odağını mumbuc'a kaydırarak kasabayı örgütün elinden almak için savaş başlatmıştı.

sdg önce mumbuc’un kırsalını ele geçirip ilçeyi kuşattı. ardından kasabanın içinde örgütle savaşmaya başladı. iki buçuk aydan beri devam eden çatışmalardan dolayı çok sayıda sivil evini terk etmek zorunda kaldı.

kaynak: al jazeera, reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;