İş kazaları

Ovit Tüneli'ndeki eksiklikler inşaatı durdurdu

Rize-Erzurum arasında yapımı devam eden Türkiye'nin en uzun tünel inşaatı; acil uyarı sistemi bulunmaması, havalandırma yetersizliği ve zehirli gaz oranı nedeniyle durduruldu.

Konular: Türkiye
Kış yoğun kar yağışı nedeniyle sık sık kapanan Ovit Geçidi'nin tünel projesiyle yılın tamamında açık kalması hedefleniyor. [AA-Arşiv]

rize valiliği, rize-erzurum karayolu güzergâhındaki 2 bin 640 rakımlı ovit dağı'nda yapımı süren ve tamamlandığında türkiye'nin en uzun tüneli olması planlanan ovit tüneli'deki çalışmaların bazı eksiklikler nedeniyle durdurulduğunu açıkladı.

valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda olması planlanan ve rize'nin güneyine bağlantı sağlayacak olan tünel inşaatıyla ilgili durdurma kararı çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından 14 temmuz 2014 tarihinde alındı. ancak ikizdere kaymakamlığı'nın tebliğine rağmen firma inşaata devam etti ve 2 eylül'de eksikliklerle ilgili kaymakamlığa bir rapor gönderdi. 

bunun üzerine içişleri bakanlığı harekete geçti ve rize valiliği 30 ekim'de firmadan inşaatı durdurmasını istedi. tünel inşaatı 31 ekim'de durdu. 

durdurulma gerekçeleri

inşaatın durdurulmasıyla ilgili üç gerekçe valiliğin açıklamasında şöyle belirtildi: 

  • tünel içinde ve dışında acil uyarı sistemi bulunmamaktadır.
  • tünellerin içerisinde yapılan ölçümlerde zehirli gaz seviyesinin makul seviyeyi aştığı tespit edilmiştir.
  • tünellerde havalandırma yeterli olmayıp emiş sistemi bulunmamaktadır.

'tünelde güvenlik çalışması yapılıyor'

açıklamada, firmanın talebi üzerine ankara'dan iş müfettişlerinin tünele gelerek incelemelerde bulunduğu ve eksikliklerin tam anlamıyla giderilmemesinden dolayı iş durdurulmasının devamına karar verildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"firma gerekli güvenlik eksikliklerinin tamamlanabilmesi için çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı'ndan tünele girip tünelde çalışabilme izni istemiştir. bakanlık da sadece güvenlik çalışması yapılabilmesi koşuluyla tünellere girilmesine izin vermiştir. bu yöndeki izin, 10 kasım 2014 tarihinde firmaya tebliğ edilmiştir. firma güvenlik önlemlerine dair çalışmalarını izin dahilinde sürdürmektedir. bu çalışmalar tamamlandığında iş müfettişleri yeni bir inceleme yapacaktır ve karar verecektir."

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;