Suriye'de iç savaş

PYD güçlerine işkence suçlaması

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Rasulayn bölgesinde PKK çizgisindeki PYD'nin silahlı güçlerine ait gözaltı merkezinde bir genç hayatını kaybetti. Aile, gencin işkenceden; PYD ise kalp krizinden öldüğünü savunuyor.

Konular: Ortadoğu, Suriye
Raşvan Ataş gözaltına alındıktan iki gün sonra hayatını kaybetti. [Al Jazeera]

hayatını kaybeden raşvan ataş beko isimli gencin akrabalarının al jazeera kaynaklarına verdiği bilgiye göre, pazartesi günü beko ile komşuları arasında çıkan kavgaya müdahale eden pyd’nin silahlı kolu ypg güçleri, genci gözaltına almak istedi.

ypg güçlerine silahla karşılık veren beko gözaltına aldı.

akrabalarının iddiasına göre, pyd muhalifi olan beko, yapılan işkence sonucu çarşamba günü hayatını kaybetti.

pyd’nin yaptığı açıklamaya göre ise gözaltına alınan genç kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybetti.

ölen gencin cenazesi şimdiye kadar ailesine teslim edilmediği için kentte gerginlik sürüyor.

rasulayn, pyd’nin silahlı kanadı ypg ile nusra cephesi arasında sık sık çatışmaların yaşandığı bir bölge.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;