Suriye'de iç savaş

Suriye sınırına duvar

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye sınırının Hatay Yayladağı kısmına hendek kazıp duvar örüyor. 2,5 metre yüksekliğinde, 1 metre kalınlığındaki duvar, roketatara dahi dayanıklı.

Şu ana kadar sınıra 2,5 kilometre uzunluğunda akordeon duvar örüldü. [Fotoğraf: DHA]

türk silahlı kuvvetleri, hatay’ın yayladağı ilçesine bağlı güveççi, görentaş, uluyol ve aşağıpulluyazı mahallelerinin suriye sınırındaki noktalarına geçen mayıs ayında hendek kazıp duvar örmeye başladı. türk güvenlik güçlerine saldırıların son günlerde artması üzerine, yasadışı geçişleri ve kaçakçılığı önlemek için yapıldığı belirtilen duvarın yapım çalışmalarına hız verildi.

şu ana kadar sınıra 2,5 kilometre uzunluğunda akordeon duvar örüldü. 2,5 metre yüksekliğinde, 1 metre kalınlığında ve üzeri tel örgülü olan duvarın roketatara dayanıklı olduğu belirtildi. duvarın hemen arkasına ise 7 kilometre uzunluğunda, 4 metre derinliğinde hendek kazıldı.

tsk bu önlemlerine ek olarak sınıra güvenlik kameraları yerleştirilecek. belli noktalardaki kulelere yerleştirilecek olan gece görüşü özellikli kameralar 24 saat kayıt yapacak. bunların dışında askerler de sınırda zırhlı araçlarla devriye gezecek.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;