Türkiye

Suriyeli kadın sınırda vuruldu

Mayınlı araziden kaçak olarak Türkiye'ye geçmek isteyen Suriye uyruklu bir kadın vurularak hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye
Cizre Devlet Hastanesi'ne gelen DBP'liler Suriyeli Nezahat Celal'in ölümüyle ilgili bilgi aldı. [Fotoğraf-DHA]

olay dün saat 19.00 sıralarında şırnak'ın cizre ilçesine bağlı suriye sınırındaki uğur köyü yakınlarında meydana geldi. suriye'den mayınlı bölgeyi kullanarak kaçak olarak türkiye'ye geçmeye çalışan suriye uyruklu 30 yaşındaki nezahat celal, açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

askerlerin haber vermesi üzerine kadının cesedi ambulansla bölgeden alınarak cizre devlet hastanesi'ne götürüldü. olayın duyulmasının ardından hastaneye cizre belediye başkanı leyla imret ile hdp ilçe başkanı ali akdeniz ile dbp'liler geldi. nezahat celal'in cesedinin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi içine diyarbakır adli tıp kurumu'na gönderileceği belirtildi.

bu arada öldürülen celal'in eşinin daha önce suriye'deki iç savaştan kaçarak geldiği türkiye'de mersin'in tarsus ilçesine yerleştiği, kadının da tarsus'taki eşinin yanına gitmek için sınırı geçmeye çalıştığı öne sürüldü.

kaynak: dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;