Fırat Kalkanı Harekâtı

Suriyeli muhalifler'den Dabık açıklaması

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Halep'in kuzeyinde ilerleyişini sürdüren Özgür Suriye Ordusu, 48 saat içinde IŞİD'in elindeki Dabık kasabasına girmeyi planladıklarını söyledi.

[Fotoğraf: AA]

suriyeli muhalifler 24 ağustos’ta başlatılan fırat kalkanı harekâtı kapsamında ilerleyişine devam ediyor.

reuters haber ajansına konuışan sultan murat tümeni komutanı ahmet osman, 48 saat içinde dabık’a girmeyi planladıklarını söyledi. muhalif komutana göre, bu plan işid’in döşediği mayınlı tuzaklar nedeniyle yavaş ilerliyor.

türkiye destekli özgür suriye ordusu (öso) ile işid arasındaki çatışmaların şiddeti de giderek artıyor.

tsk’dan yapılan açıklamada son 24 saatte '15 muhalif şehit oldu, 35 muhalif yaralandı' ifadesi kullanıldı. 13 işid mensubunun de öldüğü operasyonlar, örgütün elindeki dabık ve ahtarin kasabalarının sınırına geldi.

abd başkanı obama'nın işid'le mücadele özel temsilcisi brett mcgurk de bugün attığı tweette "koalisyon güçleri, işid'in elindeki dabık'a sadece birkaç kilometre uzaklıktaki suriyeli muhaliflerin ilerleyişine aktif bir biçimde destek oluyor" ifadesini kullandı.

dabık'ın işid için önemi

halep'in kuzey kırsalındaki dabık kasabası işid'in propagandasının önemli ayaklarıdan biri. dabık adını taşıyan ingilizce dilinde bir dergi de basan örgüt, bu bölgede büyük bir savaş olacağını ve bu savaşın müslümanlar için belirleyici olacağını öne sürüyor.

öso fırat kalkanı harekâtı kapsamında toplam 111 yerleşim alanını işid'den aldı. bu yaklaşık 960 kilometre karelik bir alana tekâbül ediyor.

kaynak: reuters ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;