Suriye'de iç savaş

Suriye'nin 'en karanlık yılı'

21 uluslararası yardım ve insan hakları kuruluşunun hazırladığı ortak rapora göre, uluslararası toplum, iç savaşın dördüncü yılını doldurmaya hazırlanan Suriye'de sınıfta kaldı. Raporda, 2014 için 'en karanlık yıl' ifadesi kullanıldı.

Konular: Suriye, Ortadoğu
Suriye'de yaklaşık 211 bin kişi hayatını kaybetti. [Fotoğraf: AFP-Getty]

aralarında save the children (çocukları koru) ve oxfam’ın da bulunduğu kuruluşların hazırladığı raporda, 2014' te birleşmiş milletter güvenlik konseyi'nden çıkan tüm karar tasarılarına rağmen geçen yılın suriye için ‘en karanlık yıl’ olduğu ifade edildi

raporda ayrıca, sivillerin korunması ve ülkeye insani yardım ulaştırılması konusunda da sınıfta kalındığı belirtildi.

rapor suriye'deki durumdan tasarıları hayata geçiremeyen bm ve büyük devletleri sorumlu tuttu.

insan hakları kuruluşları raporda şu ifadelere yer verdi:

2014 suriye iç savaşının en kanlı yılı oldu, geçen yıl en az 76 bin insan hayatını kaybetti. toplam ölü sayısı en az 220 bin.

ulaşılması zor bölgelerde yardıma muhtaç insan sayısı 2013’e göre 1 milyon arttı, 4.8 milyona ulaştı.

yardıma muhtaç çocuk sayısı 2013’e göre yüzde 31 arttı, 5.6 milyona ulaştı.

2014 yılında ihtiyaç duyulan yardım fonlarının yüzde 57’si toplanabildi. bu oran 2013’te yüzde 71’di.

suriye'de iç savaş pazar günü dördüncü yılını dolduracak. ülkede insani durum her geçen gün kötüleşirken, savaşın yakın zamanda sona ereceğeine dair bir umut belirtisi de yok.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;