Suriye'de iç savaş

Suriye'ye insani yardımlar: Toplamak da zor, ulaştırmak da

İç savaşın yerle bir ettiği Suriye'de insani yardımların halka ulaştırılması her geçen gün daha da zorlaşıyor. 12 milyon Suriyeliye yardım için bu yıl gereken para yaklaşık 3 milyar dolar.

Konular: Suriye, Ortadoğu

artık suriyelilerin birçoğu, doğdukları andan itibaren dış yardıma muhtaç durumda. bu yardımların varlığı ve yokluğu, yaşam ve ölüm arasındaki fark anlamına geliyor.

işid’in suriye’deki bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinden bu yana, güvenlik endişesi dış yardımların geçişine engel oluyor.

yardımları durduran tek şey savaş değil. birçok hükümet ve dernek, destekledikleri yardım kuruluşlarının işid’in kontrol ettiği bölgelere geçişine izin vermiyor. çünkü yardımların işid’in eline geçmesinden korkuluyor.

birleşmiş milletler, bu yıl 12 milyon suriyeli için yaklaşık 3 milyar dolar yardım talep ediyor. bu sayı, tüm suriye nüfusunun yarısından fazla. yardımlar türkiye, irak ve ürdün’den geçerek, yardım kuruluşları için dünyanın en tehlikeli bölgesine gidiyor.

birleşmiş milletler, suriyeliler için istenen para yardımının yalnızca yarısını toplayabildi.

bağış yapanların direncinin giderek düşmesi önemli bir sorun. ancak bağışçılar ve destek verdikleri yardım kuruluşları olmadan, suriye’nin sonraki neslinin hiç şansı olmayacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;