Kafkasya

Tacikistan'da 'işkence' görüntüleri

Cep telefonuyla kaydedilen videoda, cezaevinden nakledilen mahkumlar yedikleri dayak sonrasında vücutlarında kalan izleri gösteriyor.

Haberin Öne Çıkanları

Kaydeden bilinmiyor

İşkence metodları

Benzer ihlaller

Mahkumlar, soyunmaya zorlandıklarını, dövülüp aşağılandıklarını ve tacize uğradıklarını iddia ediyor. [AFP]

tacikistan’daki bir hapishanede, gardiyanlar tarafından şiddete maruz kalan mahkumların görüntüleri ortaya çıktı.

abd destekli özgür avrupa radyosu’na ulaşan videolardaki görüntülerde, ülkenin kuzeyindeki duşanbe’den kunjand cezaevine nakledilen ve bu sırada işkenceye uğradıklarını öne süren mahkumlar yer alıyor.

videoda, vücutlarındaki yaraları gösteren kişiler, yaklaşık 20 muhafız tarafından coplarla dövüldüklerini iddia ediyor. mahkumlar, soyunmaya zorlandıklarını, aşağılandıklarını ve tacize uğradıklarını da ileri sürüyor.

cep telefonuyla çekilen görüntüleri kimin kaydettiği bilinmiyor.

sık kullanılan işkence metodları

ülkede daha önce de benzer ihlaller yaşanmıştı. uluslararası af örgütüne göre, ülkedeki cezaevlerinde tecavüz, elektrik şok gibi işkence metodları sıkça uygulanıyor.

insan hakları örgütleri tarafından sıklıkla eleştirilen tacikistan, son yıllarda sosyal paylaşım sitesi facebook'a erişimin engellenmesi, gençlere cami ve kilise yasağı gibi uygulamalarla gündeme gelmişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;