Libya

Trablus'ta otele IŞİD baskını

IŞİD'in Libya kolu, başkent Trablus'taki bir otele bombalı ve silahlı saldırı düzenledi, saldırıda 3 güvenlik görevlisi ve 5 yabancı öldürüldü.

Konular: Ortadoğu, Libya
Libya'da farklı silahlı gruplar ülkenin farklı bölgelerinde kontrolü ellerinde tutuyor. [Fotoğraf: AFP-Arşiv]

libya'nın başkenti trablus'ta, silahlı kişiler türk turistlerin de kaldığı otele silahlı baskın düzenledi. 

saldırıda 3 güvenlik görevlisi ve 5 yabancı öldürüldü.

trablus emniyet kaynaklarına göre, saldırıyı işid'in libya kolu üstlendi.

bir corinthia oteli çalışanı otelde türk, italyan ve ingiliz misafirlerin kaldığını, ancak saldırı anında otelin büyük oranda boş olduğunu ifade etti.

saldırganlar bomba yüklü bir aracı otelin önünde patlattıktan sonra silahlarla içeri girdi. 

silahlı bir kişiyi tutuklayan güvenlik güçleri, deniz kıyısındaki otelin çevresini kuşattı. otele giden yollarda geçişlere izin verilmiyor. çok sayıda ambulans bölgede bekletiliyor.

kaynak: al jazeera, reuters, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;