Suriye'de iç savaş

Türk ordusundan IŞİD'e karşı ateş

TSK, Gaziantep'te sınır bölgesinde devriye gezen askerlere Suriye tarafından ateş açan Irak Şam İslam Devleti Örgütü konvoyunu tank ve obüslerle vurdu.

Konular: Ortadoğu
Suriye'nin kuzeyinde muhalif gruplar arasında çatışmaların yoğunlaşması üzerine Türk ordusu önlemlerini artırdı. [Reuters-Arşiv]

olayın salı günü saat 16.30'da akşam saatlerinde gerçekleştiği bildirildi. anadolu ajansı'nın haberine göre çobanbey hudut karakolu devriye ekiplerine suriye tarafından ateş açıldı. 

bunun üzerine bölgedeki mevzilerde harekete geçen askeri birlikler ateş açan gruba karşılık verdi. 

özellikle suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren irak şam islam devleti (işid) olduğu belirlenen gruba karşı tank, ağır makineli ve fırtına obüsleri kullanıldı.

sabah saatlerinde yapılan istihbarat çalışmalarında, türk silahlı kuvvetleri'nin açtığı ateş sonucu örgüte ait bir pikap, bir kamyon ve bir otobüsün tahrip edildiği belirlendi.

olayda, türkiye tarafında herhangi bir zayiat meydana gelmedi. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;