MHP

Türkeş MHP'den ihraç edildi

MHP Merkez Disiplin Kurulu, seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul eden Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in partiden kesin ihracına karar verdi.

Tuğrul Türkeş, hakkındaki ihraç talebi için Bahçeli'den destek beklemişti. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

mhp merkez disiplin kurulu, başbakan ahmet davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden tuğrul türkeş'in partiden kesin ihracına karar verdi. mhp'nin basın biriminden yapılan açıklamada, türkeş'in parti tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' ile cezalandırılmasına oybirliğiyle karar verildiği ifade edildi.

başbakan yardımcısı ve mhp ankara milletvekili tuğrul türkeş, partiden ihracının talep edilmesine dair mhp genel başkanı devlet bahçeli'ye 4 ekim'de olağanüstü kurultay çağrısı yapmış, son kararı parti delegelerinin vermesini istemişti.

'sözde ocakçılar beni yargılayamaz'

"yanaşmalar, devşirmeler, sözde ocakçılar beni yargılayamaz" diyen türkeş, kendisini eleştirenlere karşı devlet bahçeli'den şu sözlerle destek beklemişti:

"ey bre gafiller, devlet düşmanları cirit atarken namlularını bana yönetmeniz hangi terbiyeye sığar. devlet bey size hak ettiğiniz cevabı verecektir. ben babamın ilkelerine bağlıyım, ani kararlar vermem ama kesin netice alırım. laf edenler iki sarhoş ile birkaç çakaldan ibaret. kim ne söyledi diye baktım. iki sarhoş, üç beş tane de çakal. bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum.”

bahçeli: yakıştıramadım

türkeş'in açıklamasının ardından mhp lideri devlet bahçeli, "böyle bir açıklamayı uygun bulmadığımı, sayın tuğrul türkeş bey'e de yakıştırmadığımı ifade etmek isterim" demişti:

"hiç kimse, hiçbir partili kendisini yasalar üzerinde görmemeli, tüzüğün üstünde görmemeli, partinin üstünde görmemeli, o partiye gönül vermiş insanların üstünde görmemeli. yasaya, tüzüğe yersiz kalmış olan kişi, disiplin kurulu gereğiyle her türlü işlemle muhatap kılınabilir. önümüzdeki günlerde bunu siz de yakından göreceksiniz."

'davet gelirse mhp’den aday olacağım'

1 kasım seçimlerinde ak parti’den aday olacağına ilişkin iddiaları da değerlendiren tuğrul türkeş, böyle bir düşüncesi olmadığını, ak parti’den de davet almadığını söylemiş, teklif gelirse mhp’den aday olacağını belirtti.

partisinin 7 haziran seçimlerinden sonra her şeye 'hayır' deme politikası izlediğini belirten tuğrul türkeş, babasının mhp’yi 3 milletvekili ile iktidar ortağı yaptığını, bugünkü mhp’nin ise 80 vekille iktidar olamadığını anımsatmıştı.

kaynak: dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;