Bilim-Teknoloji

Uber Almanya'da yasaklandı

Şoförlü araç kiralama hizmeti sunan Uber, Almanya'da yasaklandı. Başta taksiciler olmak üzere sürücüler tarafında da birçok ülkede protesto edilen firmanın temyize gitmesi kararı bozabilir.

Konular: Bilim-Teknoloji
Uber Türkiye'de ilk olarak lüks araç kiralama servisini hizmete sundu.
Uber Türkiye'de ilk olarak lüks araç kiralama servisini hizmete sundu.

türkiye'de haziran ayında hizmet vermeye başlayan uber, almanya'da yasaklandı. frankfurt'taki bir mahkeme, hizmetin alman yasalarıyla uyumlu olmadığına karar verdi. bbc'nin verdiği bilgiye göre, alman yetkililer uber'e geçtiğimiz hafta daha fazla yolcu taşıyamayacağını, aksi takdirde ceza alacağını iletti.

der spiegel, frankfurt'taki mahkemede çıkan kararın geçici bir karar olduğunu ve temyize gidilmesi halinde değişebileceğini belirtti.

abd başta olmak üzere birçok ülkede sürücülerin protestosuna maruz kalan uber, trafikte aksaklıklara neden olduğu gerekçesiyle ağır baskı altında. şirket yasaklanma noktasına geldiği londra'da haziran ayında alınan kararla hizmet vermeye devam etme hakkı kazanmıştı.

san francisco merkezli uber, mobil cihaz kullanıcılarının uygulama üzerinden araç ayarlamasını ve fiyatını seçecekleri rota ile belirlemelerini sağlıyor. uber, taksiciler başta olmak üzere trafikte sıkışıklığa ve araç kalabalığına neden olması nedeniyle sürücüler tarafından da protesto ediliyor.

haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle berlin, londra ve paris gibi büyük kentlerde taksicilerin eylemlerine maruz kalan uber, google ve goldman sachs gibi dev firmalardan ise destek görüyor. uber, geçtiğimiz hafta almanya'daki operasyonlarını artırmayı hedeflediğini açıklamıştı. şirketin mahkeme kararının ardından nasıl bir adım atacağı bilinmiyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;