Bilim-Teknoloji

Uber Fransa’da POP servisini durdurdu

Şöförlü araç kiralama servisi Uber, Fransa’da taksicilerin ülke çapına yayılan gösterilerinin ardından ucuz taşıma hizmeti POP’u durdurma kararı aldı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Taksiciler Uber'in faaliyetlerinin yasaklanmasını istiyor
Taksiciler Uber'in faaliyetlerinin yasaklanmasını istiyor

dünyanın birçok ülkesinde hizmet veren şöförlü araç kiralama servisi uber, zaman zaman taksiciler tarafından protesto ediliyor. bu protestolardan biri de geçtiğimiz haftalarda fransa’da yaşanmıştı. ülkede pop ismini verdiği ucuz servisini kullanıma sunan uber, ülke çapındaki taksici gösterileri yüzünden zor durumda kalmıştı. hatta firmanın fransa’daki genel müdürü ve avrupa operasyonları sorumlusu ‘yasadışı taksicilik faaliyetleri’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

protestoların ardından geri adım atan uber, fransa’da uberpop hizmetini şimdilik askıya aldığını açıkladı. firmadan yapılan açıklamada konuyla ilgili yasal mücadeleye devam edeceklerinin altı çizildi. fransa’da yaşanan protestolarda uber araçları durdurulmuş, bazıları ateşe verilmiş ve şöförleri darp edilmişti. taksi lisansının 270 bin dolara karşılık geldiği fransa'da, taksiciler uber'in haksız rekabete sebep olduğunu iddia ediyor. uber insan taşıma hizmeti için özel bir izne tabi değil. bu da taksicilerin şirketin faaliyetlerine karşı çıkmasına neden oluyor. 

türkiye’de de faaliyet gösteriyor

şöförlü araç kiralama servisi uber, türkiye’de de faaliyet gösteriyor. istanbul ve bodrum’da hizmet veren servis, birden fazla kullanım seçeneğine sahip. bu seçenekler arasında şöförlü lüks araç kiralamadan, denizde taşıma hizmeti veren ubertekne de bulunuyor.       

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;