Bilim-Teknoloji

Uber yöneticileri tutuklandı

Birçok ülkede taksicilerin protestolarına hedef olan şoförlü araç servisi Uber’in Fransa ve Avrupa operasyonunun başındaki isimler tutuklandı. Gerekçe, 'yasadışı taksicilik faaliyetinde' bulunmak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Uber dünyanın birçok ülkesinde şoförlü araç hizmeti veriyor
Uber, dünyanın birçok ülkesinde şöförlü araç hizmeti veriyor

son günlerin yükselen değeri olan uber, dünyanın 57 ülkesinde şoförlü taşıma hizmeti sunan bir şirket. lüks segmentten, taksilere rakip olan uberpop’a kadar çeşitli seçenekleri bulunan uber, bazı ülkelerde zaman zaman taksicilerin protestolarına maruz kalıyor. 

bunlardan biri de fransa’da yaşandı. son bir haftadır ülke çapında protesto edilen servisin özellikle uygun fiyatlı uberpop hizmeti büyük tepki çekmişti. zaman zaman şiddete varan gösteriler sırasında taksiciler yolları kapattı ve bazı araçları da ateşe verdi. fransa’daki protestoların ana sebebi ise uber’in taksicilik lisansı almadığı ve bunun da haksız rekabet oluşturduğu iddiaları. 

fransa içişleri bakanı'nın servisi ‘yasadışı’ ilan etmesi, ardından polis ve savcıları göreve çağırmasından sonra harekete geçen fransız polisi, uber’in fransa ceo’su thibaud simphal ve avrupa genel müdürü pierre-dimitri gore-coty'yi tutukladı. konuyla ilgili olarak açıklama yapan uber, yetkililerle gerekli görüşmelerin yapıldığını ve en kısa zamanda çalışanlarının serbest kalması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.  

türkiye’de de faaliyet gösteriyor

uber türkiye’de de faaliyet gösteriyor. servisin uberx, taxi, black, suv ve lux kategorileri türkiye’de de kullanılabiliyor. uber’in türkiye hizmetleri şimdilik sadece istanbul’da kullanılabiliyor. firma kısa bir süre önce ubertekne adını verdiği deniz ulaşım seçeneğini de istanbul’da kullanıma sunmuştu.  

uber’de şoförlü araç uygulama üzerinden çağırılıyor. seçilen araç türüne göre kilometre başına yapılan ödemede kredi kartı ya da nakit kullanılabiliyor.  

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;