Bahreyn

Üç teşkilat 'terör örgütü' ilan edildi

Bahreyn’de 3 Mart Pazartesi günü düzenlenen ve üç polisin öldüğü bombalı saldırı sonrası ülkede faaliyet gösteren üç teşkilat 'terör örgütü' ilan edildi. Polis saldırının ardından 25 kişiyi gözaltına aldı.

Bahreyn'de protesto gösterilerine katılan üç teşkilat 'terör örgütü' ilan edildi. [AFP]

bahreyn resmi haber ajansı bna'nın haberine göre, başkent manama'nın batısındaki ed-diye bölgesinde düzenlenen ve üç polisin hayatını kaybettiği intihar saldırısının ardından bakanlar kurulu olağanüstü toplandı.

toplantıda, 14 şubat koalisyonu, el-eşter seriyyeleri ve halk direnişi seriyyeleri ile bunlara bağlı tüm gruplar ‘terör örgütü’ ilan edildi. toplantıda ayrıca, içişleri bakanı raşid bin abdullah el halife, ülkedeki herkesin güven içinde yaşayabilmesi için terörle mücadeleye devam etmek ve hukukun üstünlüğünü sağlamakla görevlendirildi.

25 kişi gözaltında

içişleri bakanı raşid, toplantıda 3 mart pazartesi günü düzenlenen saldırıyla ilgisi olduğundan şüphelenilen 25 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

dışişleri bakanlığı da adı geçen örgütlerin ve söz konusu örgütlerle işbirliği yapanların, uluslararası terör örgütü listesine eklenmesi için çalışmakla görevlendirildi.

bahreyn'de rejim karşıtı gösteriler düzenleyen ve bazı eylemler sırasında polisle çatışan 14 şubat koalisyonu, ülkede rejim karşıtı muhalif gençlik hareketi olarak tanınıyor. el-eşter seriyyeleri ile halk direnişi seriyyeleri de daha önce polise ya da güvenlik güçlerine yönelik birçok saldırıyı sosyal paylaşım sitesi facebook'taki hesaplarından üstlenmişti. bu iki grup, yaptıkları iki ayrı açıklamayla ed-diye bölgesindeki saldırının sorumluluğunu da üstlenmişti.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;