Türkiye

Yerel seçim tarihi değişmiyor

Türkiye Başbakanı Erdoğan, partisi AKP’nin seçimleri Mart 2014'ten daha erken bir tarihe almak için girişimde bulunmayacağını söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

'Geride bıraktık'

CHP'yi eleştirdi

Gül iade etmişti

Erdoğan, yerel seçimlerin planlanan tarihte yapılacağını söyledi.
Erdoğan, yerel seçimlerin planlanan tarihte yapılacağını söyledi. [AA]

ak parti genel başkanı ve türkiye başbakanı recep tayyip erdoğan, yerel seçimlerin tarihini değiştirmek amacıyla yeni bir anayasa değişikliği teklifi yapmayacaklarını ilan etti. daha önce seçim tarihini ekim 2013'e çekmek için çalışma yapan akp, böylece geri adım atmış oldu.

erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, “artık biz 27 ekim olayını (anayasa değişikliği) geride bıraktık. yerel seçimi zamanında yapacağız: mart 2014. madem ki böyle isteniyor, öyleyse biz de 2014 mart'ında yapacağız” şeklinde konuştu.

başbakan, seçimlere ilişkin olarak herhangi bir endişeleri olmadığını vurgulayarak, ana muhalefet partisi chp’yi eleştirdi. erdoğan, “yalan yanlış şeyler söyleyerek, özellikle ana muhalefet partisi bu işe karşı çıktı” dedi.

yerel seçim tarihini 2014 ilkbaharından 27 ekim 2013 tarihine çekmeyi hedefleyen anayasa değişikliği teklifi, ekim ayında yapılan tbmm’deki oylama sırasında, doğrudan anayasa değişikliği için gerekli olan 367 oy sınırının altında kalarak, 360 kabul oyuyla kabul edilmişti.

gül, tbmm’ye iade etmişti

cumhurbaşkanı abdullah gül, bir kez daha görüşülmesi için meclis'e iade etme veya referanduma götürme yetkisine sahip olduğu metni, tbmm’ye geri göndermişti. gül, içeriği olmayan bir metin için milleti sandık başına taşımanın anlamsız olduğu görüşünü dile getirmişti.

erdoğan ise, gül’ün kararının ardından yaptığı açıklamada, düzenlemeyle ilgili olarak arzu etmedikleri bir sonucun ortaya çıktığını ve teklifi destekleyen mhp ve akp milletvekillerinin, liderlerin iradesine rağmen imzalarına sahip çıkmadıklarını söylemişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;