Suriye'de iç savaş

Yermuk için seferberlik

Suriye’nin başkenti Şam’da açlıktan ölümlerin yaşandığı mülteci kampına şu ana dek yaklaşık 3 bin koli gıda yardımı ulaştırıldı. Sağlık durumu kötü olan yüzlerce kişi de kamp dışına çıkarıldı.

Konular: Suriye

Haberin Öne Çıkanları

Yüzlerce kişi çıkarıldı

Sağlık durumları kötü

Yermuk mülteci kampında aylardır yardım bekleyenler gıda kolilerinden alabilmek için kuyruğa girdi. [Reuters]

birleşmiş milletler (bm) filistinli mültecilere yardım kuruluşu (unrwa) ile diğer bazı yardım kuruluşlarının bölgeye gidecek yardımın artırılması için çalışmaları sürüyor.

18 ocak'tan bu yana yapılan yardımlar 3 bin koliye ulaştı.

şimdiye kadar ulaştırılan her bir yardım kolilerinde sekiz kişilik bir aileyi on günlüğüne idare edecek gıda paketleri var.

cuma günü de 900 gıda kolisi mülteci kampına ulaştırılmıştı.

bölgede acil gida yardımına ihtiyaç duyan çoğu kadın ve çocuk on binlerce kişi bulunuyor.

kamp abluka altında olduğundan sağlık sorunu yaşayanların dışarı çıkarılması da güç. sağlık durumu kötü olan 450 kişi kamp dışına çıkarılabildi.

birleşmiş milletler yermuk kampı'ndaki insani durumun felaket boyutlarına ulaştığı uyarısında bulunmuştu.

filistinlilerin yaşadığı ve daha sonra büyük bir semte dönüşen yermuk mülteci kampı 200 gündür abluka altında. burası başkanlık sarayı’na 20 dakika uzaklıkta.

suriye insan hakları gözlemevi verilerine göre; sekiz ayda açlık ve tıbbi malzemelerin eksikliğinden ölenlerin sayısı en az 81, bunların 26'sı kadın, 6'sı da çocuk. 

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;