Türkiye

'Askeri casusluk'ta 44 kişiye yeniden yargılama

Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından mahkeme beş sanığı tahliye etti ve 44 sanık hakkında yeniden yargılama kararı verdi.

Konular: Türkiye
Mahkeme önümüzdeki günlerde duruşma için tarih belirleyecek. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

anayasa mahkemesi’nin, istanbul'daki 'askeri casusluk' davasında sanıkların haklarının ihlal edildiğine yönelik kararının ardından yerel mahkeme yeniden yargılama kararı verdi. mahkeme beş tutuklu sanığın tahliyesine hükmetti.

anayasa mahkemesi, istanbul'daki 'askeri casusluk' davasında, sanıkların bireysel başvurularını birleştirerek 9 ocak’ta karara bağladı. yüksek mahkeme bireysel başvurularda sanıkların haklarının ihlal edildiğine oybirliğiyle karar verdi.

bu kararın ardından davanın avukatları yeniden yargılama için istanbul anadolu 5. ağır ceza mahkemesi’ne başvurdu.

başvuruyu değerlendiren yerel mahkeme, anayasa mahkemesi’nin verdiği 'hak ihlali kararı’ doğrultusunda yeniden yargılama yapılmasına karar verdi. yeniden yargılama kapsamında 44 sanık yeniden hakim karşısına çıkacak.

mahkeme ayrıca tutuklu sanıklar albay necmi yıldırım, yarbay tamer çetin, astsubay adnan yılmaz, uzman çavuş alpay asu ile sivil memur senay hatice sarıgöz’ün tahliyesine karar verdi.

mahkeme önümüzdeki günlerde duruşma için tarih belirleyecek.

kaynak: al jazeera 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;