Türkiye

'Askeri casusluk'ta 6. dalga

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkan 50 muvazzaf asker için 12 ilde operasyon düzenlendi.

Haberin Öne Çıkanları

12 ilde operasyon

50 yakalama kararı

Düzenlenen operasyonlarda, bugüne kadar 46'sı emekli ve muvazzaf asker, toplam 78 kişi tutuklandı. [AA\arşiv]

izmir cumhuriyet başsavcılığı'nca 'askeri casusluk' iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 50 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

soruşturma çerçevesinde şüphelilerin gözaltına alınması için 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
  
farklı illerde gözaltına alınarak izmir merkez komutanlığı'na getirilen bazı şüpheliler, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek. 

izmir cumhuriyet başsavcılığı'nca 'fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri' iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda, bugüne kadar 46'sı emekli ve muvazzaf asker, toplam 78 kişi tutuklanmıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;