Dünya

Bangladeş'te ölü sayısı artıyor

Başkent Dakka yakınlarında, sekiz katlı bir binanın çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 501'e yükseldi.

Haberin Öne Çıkanları

Ordu açıkladı

Dokuz kişi tutuklandı

Binanın sahibi de tutuklu

Rana Plaza adlı bina 24 Nisan'da çökmüştü. [Reuters]

bangladeş'in başkenti dakka yakınlarında 24 nisan'da çöken sekiz katlı fabrikanın enkazından gece yarısı yeni cesetler çıkarıldı. ordu yetkilileri, rana plaza'da yaşanan faciada hayatını kaybedenlerin sayısının 501'e çıktığını açıkladı. 

beş giyim firmasının üretim yaptığı fabrikanın çökmesi ve ardından çıkan yangın sonrası hala çok sayıda işçi kayıp. 

bangladeş'te olayla ilgili olarak dokuz kişi tutuklanmıştı. tutuklananlar arasında binanın sahibinin yanı sıra, giyim atölyelerinin sahibi olan new wave apparels şirketinin bazı yöneticileri ile binanın bakımından sorumlu bir mühendis de bulunuyor.

sekiz katlı binanın çökmesi bangladeş’te protesto gösterilerine neden olmuş, işçiler çalışma şartlarının iyileştirilemsi talebiyle defalarca sokaklara dökülmüştü. 

ülkede olay sonrası kapatılan tekstil atölyeleri ise perşembe günü yeniden açılmıştı. 

geçen yıl 111 kişi ölmüştü

bangladeş'te geçtiğimiz yıl kasım ayında bir tekstil atölyesinde çıkan yangın sonucu 111 kişi hayatını kaybetmişti.

dünyanın en büyük ikinci tekstil sanayiine sahip bangladeş, ucuz işgücünün de merkezi konumunda. hazır giyim sektörü ise bangladeş’in yıllık ihracat gelirinin yüzde 79’unu oluşturuyor. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;