CHP

CHP'de kurultay 5-6 Eylül'de

Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanı seçimi sonrası parti içinden gelen "Çekil, Kurultay'a git" taleplerine rest çekmesinin ardından, parti yönetimi olağanüstü kurultayın 5-6 Eylül tarihlerinde yapılmasına karar verdi.

cumhurbaşkanı seçiminin ardından parti içi muhalefetin hareketlendiği cumhuriyet halk partisi'nde olağanüstü kurultay 5-6 eylül tarihlerinde toplanacak.

açıklamayı saat 14.00 başlayan chp merkez yönetim kurulu (myk) toplantısının ardından parti sözcüsü haluk koç yaptı. 

koç, dar kampsamlı bir tüzük değişikliğinin düşünüldüğünü de söyledi. "26-27 şubat 2012 tarihinde chp bir tüzük değişikliği gerçekleştirmişti. burada parti içi demokratikleşme adımları satılmıştı. bugüne kadarki süreçte, yeni tüzükte uygulanan maddelerle ilgili bazı aksaklıklar çıktı. şimdiyse, sürece bağlı olarak, bazı tüzük değişiklikleri düşünülüyor" dedi. 

koç, gazetecilerin sorusu üzerine chp kurultaylarında çarşaf liste uygulamasının esas olduğunu söyledi, "blok liste istenirse de oylamaya sunularak karar verilir. ama şu an için normal tüzük akışı yaşanacaktır" diye konuştu. 

'esas gündem fiili darbe'

cumhurbaşkanı seçilen recep tayyip erdoğan'ın başbakanlığının düştüğünü söyleyen koç, "türkiye'nin esas gündemi fiili bir darbe sürecinin yaşanmasıdır. ysk'nın mazbatayı sunması itibariyle, erdoğan'ın milletvekilliği ve başbakan sıfatı düşmüştür. şu anda erdoğan'ın demin söylediğim sıfatlarla attığı her adım hukuken boştadır. bu, mevcut anayasa ihlali bakımından suçtur" dedi.

koç, "yeni cumhurbaşkanının filli bir hukuksuzluk içinde olduğunun altını çizdik. hukuk devletine inan bir parti tarafından bunun nasıl karşılanacağını kendi içimizde değerlendiriyoruz" diye ekledi. 

kurultay ato salonunda

chp yönetimi kurultayın düzenleneceği yer konusuna da karar verdi. kurultay, ankara ticaret odası'nın kongresi salonu congresium'da yapılacak. chp lideri kemal kılıçdaroğlu, parti sözcüsü haluk koç ve milletvekili sinan aygün karar vermeden salonda incelemeler yaptı. bu salonda son olarak başbakan recep tayyip erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı toplantı yapılmıştı.

sarıgül chp genel merkezi'nde

30 mart'taki yerel seçimde chp'nin istanbul büyükşehir belediye başkan adayı olan mustafa sarıgül, myk toplantısı öncesi genel merkeze gelerek kılıçdaroğlu ile görüştü.

muhalifler istedi, kılıçdaroğlu rest çekti 

erdoğan'ın ilk turda kazandığı cumhurbaşkanı seçiminin ardından ilk kurultay talebini, parti içindeki ulusal kanattan 5 milletvekili ile birlikte basın toplantısı düzenleyen chp milletvekili emine ülker tarhan yapmıştı. tarhan, kılıçdaroğlu'nun da çekilmesini istemişti.

bu toplantıdan bir gün sonra açıklama yapan chp grup başkanvekili muharrem ince de, seçim sonuçlarını hezimet olarak nitelemiş, kurultayın toplanmasını istemişti.

kılıçdaroğlu ise rest çekip, muhalif kanadın olağanüstü kurultay için imza toplayabilecek çoğunlukta olmadığını ifade ederek, “kurultay isteyen arkadaşlarımın toplayamayacağı anlaşıldı. bu nedenle kurultayı ben toplayacağım” demişti. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;