Azerbaycan

Ermenistan sınırında tatbikat

Ermeni askerlerin açtığı ateş sonucu biri subay 2 Azeri askerin hayatını kaybetmesi, birinin de ağır yaralanmasının ardından Azerbaycan, Ermenistan sınır hattında tatbikata başladı. Azerbaycan tatbikatın planlı olduğunu iddia etse de sınırın her iki tarafı da gergin.

azerbaycan ordusu, ermenistan-azerbaycan cephe hattında geniş çaplı askeri tatbikat gerçekleştiriyor.

savunma bakanlığı tatbikata, 2014 yılı savaş hazırlığı planı'na uygun olarak azerbaycan silahlı kuvvetleri tarafından birçok birliklerin katılımıyla geniş çaplı olarak başlanıldığı bildirdi.

azerbaycan savunma bakanı korgeneral zakir hasanov'un komutasında gerçekleştirilen tatbikatta, çağdaş savaş yöntemlerinin denendiği, zırhlı araçların manevra yeteneğinin kontrol edildiği, füze ve top atışları yapıldığı, savaş uçak ve helikopterlerinin tatbikat uçuşu yaptığı açıklandı.

2 azeri askeri öldürüldü

resmi olarak devam eden azerbaycan-ermenistan savaşının cephe hattındaki fuzuli bölgesinde ermeni keşif birliği askerleri azerbaycan mevziisine ateş açtı.

açılan ateş ve çıkan çatışmada 32 yaşındaki yüzbaşı fikret memmedov ile 23 yaşındaki çavuş hudaverdi abilov hayatını kaybetti. 19 yaşındaki er mirzezade mehman dadaş balaoğlu'nun ise ağır yaralandı.

ölen askerlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerini ileten savunma bakanı zakir hasanov, çatışma ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"bu terör devleti artık anlamalıdırlar ki, azerbaycan 20 yıl önceki azerbaycan değil ve onların tüm provokasyonlarına karşılık verilecek. bir daha şehitlerimize rahmet diliyoruz. nur içinde yatsınlar. allah, ermenistan adlı devlete hak ettiği cezayı versin."

çatışmalar artıyor

Karabağ savaşında 1,5 milyon Azeri yaşadığı yerlerden oldu.
azerbaycan-ermenistan sınırındaki çatışmalar ocak ayından beri artarak devam ediyor. çatışmalar çoğunlukla ermeni tarafından ateş edilmesi sebebiyle başlıyor; bugüne kadar ölenlerin çoğu azeri askerleri. bunun tek istisnası şubat ayında azeri sınırlarına sızmaya çalışan 7 ermeni askerinin öldürülmesi oladu.

azerbaycan'ın dağlık karabağ bölgesi 1991-1993 yıllarında faal olarak gerçekleşen savaştan bu yana ermeni işgali altında. bu toprakların sahibi uluslarası hukuka ve kamoyuna göre halen azerbaycan, ermenistan dağlık karabağ'da işgalci olarak bulunuyor. 

kaynak: aa, cha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;