Türkiye

Gülen'den dershaneleri devretme sinyali

Gülen cemaati liderine yakın isimler, Fethullah Gülen'in kapanması gündemde olan dershanelerle ilgili, "Kim yönetirse yönetsin, ama millete hizmete devam etsin" dediğini aktardı.

Konular: Fethullah Gülen
Fethullah Gülen'in konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yeni açıklama yapabileceği belirtildi. [AA]
türkiye'deki çok sayıda dershane  ve eğitim kurumunu yöneten hareketin lideri fethullah gülen, bu merkezleri devlete devredebileceğinin sinyalini verdi.
 
abd'de yaşayan gülen'in mesajlarını yayımlayan herkul.org isimli internet sitesinin editörü osman şimşek salı günü sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, gülen'in "bu müesseseler milletin eseri; yeter ki millete hizmet etsin ama kapanmasın, heder olmasın. allah’ın lütfettiği bu kurumları kim yönetirse yönetsin ama millete hizmet etmeye devam etsin. allah biliyor ki, biz idare edelim hırsımız yok" dediğini aktardı.
 
gülen'in bu görüşünü geçtiğimiz haftalarda cumhurbaşkanı abdulah gül ve hükümet yetkililerine ilettiğini de ifade eden şimşek, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili yeni bir açıklama yapılabileceği de belirtti. 
 
osman şimşek, gülen'in mesajlarını sosyal paylaşım sitesi twitter'dan duyurdu.
 
cemaate yakınlığıyla bilinen gazeteciler ve yazarlar vakfı başkanı mustafa yeşil de cnn türk televizyonunda katıldığı programda gülen'in "eğer hükümet bu okulları millete daha faydalı hale getirecekse devir konusunda bana düşeni yaparım" dediğini söyledi.
 
yeşil, "ben okulları duydum. dershanelerin de aynı kategoride olduğunu düşünüyorum. talepleri var. kapatarak değil. yaptıkları vazife ve fonksiyonlarını eda ederek götüreceklerse buyursunlar. bunlar bu milletin kurumları ve organizasyonları" diye konuştu. 
 
tartışma, geçen hafta zaman gazetesinin hükümetin dershaneleri kapatmayı öngören yasa taslağı hazırladığı yönündeki haberiyle başlamıştı. 'eğitime büyük darbe' manşetiyle yayımlanan haberde, taslağın yasalaşması halinde dershaneler ve bütün etüt merkezlerinin 2013-2014 eğitim-öğretim yılı bitiminde kapatılacağı, karara uymayanlara 500 bin liradan başlayan cezalar verileceği öne sürülmüştü. 
 
milli eğitim bakanlığı 'para cezası' iddialarını yalanlarken, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi için çalışmalar yürürüldüğünü ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında dershanelerin olmayacağını açıklamıştı. 
 
gülen cemaatine yakın çevrelerin büyük tepki gösterdiği hazırlıkla ilgili hükümet kanadından son olarak konuşan başbakan yardımcısı bülent arınç, henüz kesin bir karar verilmediğini bütün paydaşlarla görüşülerek konunun yeniden gözden geçirileceğini söylenmişti. 
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;