KCK

KCK 'eylemsizliği' bitirdi

PKK'nın çatı örgütü KCK 10 Ekim'de ilan ettiği 'tek taraflı eylemsizlik' kararını bitirdiğini açıkladı. Diyarbakır'ın Dicle kırsalında yaralanan bir uzman çavuş ve Silvan'da yaralanan bir polis şehit oldu.

kck yürütme konseyi eş başkanlığı, 10 ekim'de 102 kişinin hayatını kaybettiği ankara saldırısının yaşandığı gün aldığı 'tek taraflı eylemsizlik kararını' bitirdiğini açıkladı.

hükümetin dolmabahçe mutabakatını reddettiğini ve abdullah öcalan'a ağır tecrit uyguladığını savunan kck, açıklamasında, "akp seçimden sonra da bir savaş hükümeti olacağını ortaya koymuştur. kuşkusuz hdp, türkiye'deki bazı çevreler, yine dış güçler bir çatışmasızlık ortamı istemektedirler. bu çağrılara her zaman anlam verdik. çift taraflı bir ateşkese hazır olduğumuzu her zaman ortaya koyduk. ancak akp'nin mevcut politikaları ortamında eylemsizliği sürdürmek mümkün olmadığı gibi, bu politikalar ortamında bir çatışmasızlığın sağlanması da mümkün değildir" denildi. 

pkk’nın çatı örgütü kck 10 ekim'de eylemsizlik kararı aldığını açıklamış ve kendisine yönelik bir saldırı olmadığı sürece eylem yapmaktan uzak duracağını belirtmişti.

dicle'de uzman çavuş şehit oldu

diyarbakır'ın dicle ilçesi kırsal kesiminde çıkan çatışmada uzman çavuş beytullah tercan şehit oldu, bir astsubay da yaralandı. çatışmanın sürdüğü bölgede 1 pkk'lı da öldürüldü.

silvan'da 1 polis şehit

diyarbakır'ın silvan ilçesinde, güvenlik güçlerinin pkk'lılara yönelik düzenlediği operasyonda, pkk'lıların kanas tüfekle açtığı ateşte özel harekât polis memuru necmi çakır ağır yaralandı. helikopterle diyarbakır dicle üniversitesi tıp fakültesi hastanesi'ne getirilen çakır, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

şehit polis memurunun cenazesi diyarbakır'da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi trabzon'a gönderilecek.

dağlıca'da operasyon: 31 ölü

genelkurmay başkanlığı, hakkâri'nin yüksekova ilçesindeki dağlıca bölgesinde yürütülen operasyonlarda 31 pkk'lının öldürüldüğünü açıkladı. tsk'nın açıklaması şöyle:

"4 kasım 2015 tarihinde, hakkâri/yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştı. 3 kasım 2015 tarihinde dağlıca bölgesine yapılan hava harekâtını müteakip, bölgeyi terk etme imkânı bulamayan ve küçük gruplar halinde dolaşan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlarda 15 terörist etkisiz hale getirilmişti. yüksekova'da teröristlere yönelik devam etmekte olan operasyonda, 4 kasım 2015 tarihinde etkisiz hale getirilen 15 teröriste ilave olarak, tespit edilen terörist hedeflerine düzenlenen hava harekâtı ile 16 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir."

kaynak: dicle haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;