Irak Kürdistan Özerk Bölgesi

KYB Talabani’siz kongre yapmadı

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birligi, bugün başlaması planlanan 4’ncü kongresini erteledi. Ertelemenin gerekçesi açıklanmadı.

Haberin Öne Çıkanları

KYB 4. kongresini erteledi

Gerekçe açıklanmadı

'Talabani iyileşiyor'

IKYB Lideri Celal Talabani, bir yılı aşkın süredir tedavi için Almanya'da bulunuyor [Foto:PUKMedia]
kürdistan yurtseverler birliği (kyb) yürütme kurulu bu sabah süleymaniye’de toplanarak kongre ile ilgili çalışmalara başladı. ancak toplantıda kongrenin ertelenmesi kararlaştırıldı.
kongrenin ne zaman gerçekleşeceği konusunda bir karara varılmadı. erteleme kararının gerekçesi açıklanmasa da, bazı politbüro üyeleri ve yürütme kurulu üyelerinin, talabani'nin sağlık durumunu gerekçe göstererek erteleme istediği öğrenildi.
talabani’nin sağlık durumunu kongreye katılmaya elverişli olmaması nedeniyle, kongrenin ertelenmesi uzun süredir parti içinde tartışılıyordu. 
talabani'nin yerine üç isim 
kyb’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre ise partinin siyasi bürosu, talabani’nin yerine üç isme genel sekreterlerlik yetkisi verdi. talabani’nin eşi hero ibrahim, ve yardımcıları kusret resul ali ve berhem salih genel sekreter olarak görevlendirildi.
talabani iyileşiyor
kyb'ye yakın basnews internet sitesi, talabani’nin berlin’de bir evde yaşadığını duyurarak eve ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf yayınladı.  
talabani’nin özel doktoru ve kerkük valisi dr.necmeddin kerim ise, talabani’nin sağlık durumun iyi olduğunu ve berlin’de otomobille gezdiğini söyledi.
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;