Libya

Libya'da ABD'lilere gözaltı

Ordu yetkilisi, Bingazi kentinde gözaltına alınan kişilerin CIA ajanı olduklarından şüphelenildiğini açıkladı.

Konular: Libya, Afrika

libya ordusundan yarbay fadl el-hasi, özel kuvvetlerin, abd vatandaşlarını bingazi üniversitesi'nin içinde gözaltına aldığını belirtti.

hasi, ilk sorgulama sonuçlarına göre söz konusu şahısların libya'nın hilal basketbol takımı oyuncusu olduklarının anlaşıldığını kaydetti.

yarbay hasi, güvenlik güçlerinin şahısların üniversite kapalıyken ve gece vaktinde üniversitenin içinde bulunmalarından şüphelenerek gözaltına aldıklarını ve bingazi'deki askeri cezaevine götürdüklerini ifade etti.

'batılı ajanlar'

hasi açıklamasında, libya'ya son dönemde ‘batılı ajanların sızdığını’ öne sürdü.

libya'da geçtiğimiz hafta abd büyükelçiliğini korumakla sorumlu dört askeri personel kısa süre gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.

libya hükümeti özellikle abd’nin ülkede el kaide savaşçılarına karşı düzenlediği operasyonlara tepki gösteriyor.

ülkede başta askeri personel olmak üzere abd vatandaşları sık sık hedef alınıyor.

11 eylül 2012’de abd’nin bingazi konsolosluğuna kaide bağlantılı bir grubun saldırısında abd büyükelçisi dahil 5 amerikalı ölmüştü.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;