2014 Yerel seçim

Mansur Yavaş AYM'ye başvurdu

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara'daki yerel seçimlerin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı.

Konular: Türkiye
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş'ın seçimlerin iptali için başvurusu Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti. [AA - Arşiv]

twitter hesabından bir açıklama yapan yavaş başvurusunu "bugün bireysel başvuru hakkımı kullanarak aym'ne başvurumu yaptım. ankaralıların iradesinin sonuca doğru yansıması artık aym'nin elinde. hepimizin hukukun üstünlüğüne ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde aym'nin başvurumuzu adil bir şekilde ele alacağına inancım tamdır" ifadeleriyle duyurdu. 

chp daha önce de yüksek seçim kurulu'na (ysk) seçimlerin iptali için başvurmuş ancak ysk bu talebi 9 nisan'da reddetmişti. ardından ak parti adayı melih gökçek beşinci dönemde de büyükşehir belediye başkanı olarak mazbatasını almıştı. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;