Kürt sorunu

PKK korucu kaçırdı

Eylemlerini sıklaştıran örgüt, Bitlis’te üç korucuyu alıkoyup, bir sivili yaraladı. Mardin-Şırnak sınırında ise PKK’lılar iki tırı ateşe verdi.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Yol kestiler

Sivil araca ateş açtılar

Yedi PKK'lı teslim oldu

PKK, son dönemde sık sık adam kaçırma eylemleri düzenliyor.
PKK, son dönemde sık sık adam kaçırma eylemleri düzenliyor. [AFP]

türkiye’nin güneydoğusunda, bitlis’te pkk mensupları üç köy korucusunu kaçırdı ve bir sivile de ateş açtı.

bitlis valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il merkezine bağlı aşağı ölekli köyü yol ayrımında, bir grup pkk’lının araçların yolunu kestiği yol kestiği belirtildi.

açıklamada şu ifadelere yer verildi: "bitlis'ten çeltikli köyü istikametine giden bir araç durduruldu. durdurulan araçta bulunan üç köy korucusu kaçırıldı. aynı zamanda yoldan geçen bir sivil araca uzun namlulu silahlarla ateş açılmış ve açılan ateş sonucu bir vatandaşımız yaralanmıştır.''

saldırıda yaralanan abdullah durgun adlı sivil hastanede tedavi altında ve hayati tehlikesi bulunmuyor.

beytüşşebap’a asker sevkiyatı

öte yandan, güneydoğu bölgesi’nde ordu birliklerinin pkk'ya yönelik operasyonları yer yer sürüyor. şırnak'ın beytüşşebap ilçesindeki kato dağı’nda dört gün süren hava destekli  operasyonun 7 eylül itibarıyla sona erdiği açıklansa da, bölgeye cumartesi akşam saatlerinde yeniden askeri sevkiyat yapıldı. bu çerçevede, şırnak kent merkezinden kalkan helikopterler bölgeye asker taşıdı. bölgeden yeni bir operasyon haberi ise gelmedi.

al jazeera muhabiri mahmut bozarslan, şırnak'ta bir grup insanın kato dağı'nda çıkan çatışmada ölen yedi pkk'lının cenazelerini almak üzere laleşin yaylası'na çıktığını bildirdi.

yetkililerin açıklamalarına göre, hakkari'nin şemdinli ilçesi kırsalında da hava operasyonu yapıldı. bazı dağlık alanlar havadan bombaladı.

diğer taraftan, mardin’in midyat ilçesi ile şırnak’ın idil ilçesini arasında yol kesen pkk'lılar iki tırı ateşe verdi. pkk'lılar yangına müdahale etmeye giden itfaiye aracına da ateş açtı.

pkk'dan kaçan yedi kişi ise şırnak'ın silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

eylemler yoğunlaştı

geçtiğimiz ay chp milletvekillerinden hüseyin aygün kaçırıp, birkaç gün içinde serbest bırakan pkk, bir süre önce kaybolan ak parti hakkari il başkanı abdülmecit tarhan’ı ‘tutukladığını’ duyurmuştu.

türkiye’nin güneydoğusunda, güvenlik güçleri ile pkk'lılar arasındaki çatışmalar, örgütün son aylarda adam kaçırma faaliyetleri ile saldırılarını arttırması sonucu hız kazanmış durumda.

hakkari’nin şemdinli ve beytüşşebap ilçelerine geçtiğimiz günlerde saldırılar düzenlenmiş ve kolluk kuvvetlerinin merkezleri ile kamu binaları hedef alınmıştı. çıkan çatışmada beş pkk’lı öldürülmüştü. 

bölgenin ticaret merkezi konumundaki gaziantep’te geçtiğimiz ayın sonlarında düzenlenen bombalı saldırı sonucu ise 10 kişi yaşamını yitirmişti.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;