Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

TİB yönetiminde revizyon

Hükümet, yasal telefon dinleme yapma yetkisine sahip devlet kurumu olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nun tüm daire başkanlarını görevden aldı.

Konular: Türkiye
TİB, telefon ve internet yoluyla yapılan iletişimlerin içeriğini kontrol etmekle yükümlü. [AA - ARŞİV]
yeni internet düzenlemesiyle telekomünikasyon iletişim başkanlığı'na (tib) geniş yetkiler vermeye hazırlanan hükümet; hukuk, idare, teknik işletme, bilgi sistemleri ve internet daire başkanlarının görevine son verdi. bu dairelerin başkanları doğrudan tib başkanı'na bağlı çalışıyordu.
tib, telefon ve internet yoluyla yapılan iletişimlerin içeriğini kontrol etmekle yükümlü.  
hükümet, 17 aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından tib başkanlığı’na milli istihbarat teşkilatı’ndan (mit) ahmet cemalettin çelik’i atamıştı. çelik, ankara’da başbakanlık’a yakın önemli diplomatlardan biri olarak tanınıyor. 
yeni internet düzenlemesi
hükümetin tib'de yaptığı görev değişiklikleri, yeni internet düzenlemesinin gündemde olduğu bir dönemde geldi.  
yeni düzenlemeye göre tib'den gelen talimatlarla web sitelerinin kapatılabilmesi söz konusu olacak.  ayrıca, özel hayatın gizliliği söz konusu olduğunda mahkeme kararı beklenmeksiniz engelleme kararı tib tarafından verilecek. 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;