Tunus Devrimi

Tunus'ta hükümet 'istifa edecek'

Hükümet, ülkeyi seçime götürecek yeni bir yönetimin kurulması için muhaliflerle gerçekleşecek görüşmelerin ardından görevi bırakacaklarını duyurdu.

Konular: Afrika

Haberin Öne Çıkanları

Görüşmeler başlıyor

Siyasi kriz sürüyor

İsyanın ilk durağı

Tunus’ta geçiş dönemi muhalif politikacı Muhammed Brahimi’nin 25 Temmuz'da öldürülmesi üzerine krize girmişti. [AFP]

siyasi krizin sürdüğü tunus'ta hükümet istifa edeceğini açıkladı. en nahda hareketi'nin başkanlığındaki hükümet, ülkeyi seçime götürecek yeni bir yönetimin kurulması için muhaliflerle gerçekleşecek görüşmelerin ardından görevi bırakacaklarını duyurdu.

taraflar bir hafta içerisinde geçiş dönemi içinde olan ülkeyi seçime götürmek için masaya oturacak.

tunus’ta geçiş dönemi muhalif politikacı muhammed brahimi’nin 25 temmuz'da öldürülmesi üzerine krize girmişti.

muhalefet, islami en nahda hareketi'nin çoğunlukta olduğu kurucu milli meclisin feshedilmesi ve geçici hükümetin istifa etmesi talebiyle gösteriler düzenlemişti.

bazı meclis üyeleri istifa etmiş, meclisin oturumları askıya alınmıştı.

görevdeki geçici hükümet daha önce yaptığı açıklamada istifa için önce ulusal diyaloğun başlaması gerektiğini duyurmuştu. 

isyanın ilk durağı

orta doğu ve kuzey afrika'da etkili olan ve 'arap baharı' olarak anılan muhalefet hareketinin başladığı ülke 2010 yılının aralık ayında tunus olmuştu.

tunus’ta 2011 yılı ekim ayında düzenlenen ülke tarihinin ilk demokratik seçimlerinde islamcı nahda hareketi sandıktan galip çıkmış ve hükümeti kurmuştu. 

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;