Galatasaray - Fenerbahçe derbisi
'Derbiye futbol damga vursun'
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Semih Yuvakuran, derbide son yıllardaki görüntünün aksine futbolun ön plana çıkmasını istiyor.

geçmişte hem galatasaray hem de fenerbahçe'de forma giymiş savunma oyuncuları semih yuvakuran ve fatih akyel, al jazeera'ye derbiyle ilgili görüşlerini açıkladı.
kariyeri boyunca sayısız galatasaray-fenerbahçe maçında forma giyen yuvakuran, pazar günü türk telekom arena'da her şeyden centilmence bir mücadele izlemeyi umuyor.
50 yaşındaki futbol adamı, "özellikle fenerbahçe ile galatasaray arasındaki derbiler şu ana kadar gündeme futbol olarak değil başka yönlerden damga vurdu. atılan taşlar, sular... inşallah uzun seneler sonra bu kez futbol damga vurur" dedi.
yuvakuran'a göre fenerbahçe ligde bir değil birkaç adım önde. bu yüzden galatasaray açısından bu maçın daha önemli olduğunu düşünüyor.
ezeli rekabette camiaların her zaman galibiyet beklentisine girdiğini vurgulayan eski sol bek; kadro yapısı, kalite ve özgüven anlamında fenerbahçe'yi önde görüyor.
galatasaray'ın kendi sahasında oynamasından kaynaklı doğal bir avantajı olduğunu ifade eden semih yuvakuran, wesley sneijder'in kupa maçında gol sevincindeki tavrını, takımın en büyük sorunu olarak görüyor:
"saha dışında küslük yaşayabilirsiniz ama gol sevinci yaşarken size sarılan arkadaşınızı itemezsiniz. böyle şey olmaz. takım içinde arkadaşlık yoksa, o takım çökmeye mahkumdur. mancini ne yaparsa yapsın, bu sorun çözülmezse hiç şansı yok. arkadaşlık yoksa, futbolcular sahada birbirinin boşluğunu doldurmak için çabalamaz."
kariyerini teknik direktör olarak sürdüren yuvakuran, fenerbahçe'nin bu maça gelene kadar puan farkını açmış olmasının ersun yanal ile futbolcular arasında güçlü bir güven duygusu oluşturduğuna dikkat çekti.
'galatasaray'ın verebileceği son hediye'
semih yuvakuran gibi geçmişte iki takımın da formasını giyen fatih akyel'e göre derbi, "ligden kopmuş bir galatasaray'ın seyircisine verebileceği son hediye."
derbilerin he zaman farklı bir havada oynandığını hatırlatan akyel, "fenerbahçe şu anda türkiye’nin en iyi takımı. sergiledikleri performansla şampiyonluğu hak ettiler. aradaki puan farkının fazla olması onları rehavete sokmaz" dedi.
36 yaşındaki eski savunma oyuncusu, derbiden çıkacak sonucun galatasaray teknik direktörü roberto mancini’nin kulüpteki geleceğine etki edeceği düşüncesinde.
akyel, "galatasaray camiası, taraftarlar ve yönetim galibiyet halinde mancini’ye güvenoyu verebilir. yenilgi halinde ise artık 'gönderelim mi yoksa kalsın mı?' diye düşünülecektir" diye konuştu.
kaynak: al jazeera
Yorumlar