Türkiye
HAK-PAR ilk belediyesini kazandı
Türkiye’nin Kürt eksenli siyaset yapan partilerinden HAK-PAR ilk belediye başkanlığını Muş’un Konukbekler beldesinde kazandı. Başkan Subaşı, Irak'ın Kürt partilerinden ve Kürt hükümetinden destek bekliyor.

muş’un merkeze bağlı konukbekler beldesindeki 1472 seçmenden 876’sını oyunu alan hak ve özgürlükler partisi (hak-par) adayı mahmut subaşı, beldenin yeni belediye başkanı oldu. mazbatasını alarak görevine başlayan subaşı, partisinin 22 yıllık tarihindeki ilk belediye başkanı.
al jazeera’nin sorularını yanıtlayan subaşı, ilk önce belediyesinin türkçe olan tabelasını kürtçe’ye çevireceğini söyledi. gençlere kürtçe ile ilgili kurslar açacağını anlatan subaşı, belediye imkânları ölçüsünde alt yapı hizmetlerine ağırlık vereceğini de belirtti.
irak kürtlerinden destek talebi
subaşı'nın destek talepleri var. yeni başkan sadece türkiye’den değil, irak kürdistan özerk bölgesi'nden de destek bekliyor.
subaşı, “ankarada’dan da yardım beklentim var ama güney kürdistan’dan da beklentim var. hem barzani, hem talabani, hem de hükümetten beklentim var. onlardan destek bekliyorum. hem siyasi, hem ekonomik destek bekliyorum” diye konuştu. mahmut subaşı, bölgesel kürt yönetimi ile henüz temas kurmadığını ancak bunu düşündüğünü söyledi.
genel başkanlığını kemal burkay'ın yaptığı hak-par, bdp ve pkk çizgisine muhalefetiyle biliniyor.
kaynak: al jazeera
Yorumlar