Gülen örgütü soruşturmaları

Yıldırım'dan 'kumpas' ifadesi

Duygun Yarsuvat’ın '50 milyon dolar istediler' iddiasının doğruluğunu araştıran savcılık, müşteki olarak ifade veren Aziz Yıldırım’a sordu. Yıldırım, kendisine ‘doğrudan böyle bir talep ile gelinmediğini, para istenmediğini’ belirtti ancak ‘bu yöndeki iddiaların kulağına geldiğini de’ söyledi.

Aziz Yıldırım, Şubat 1998'den bu yana Fenerbahçe'ye başkanlık yapıyor. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

futbolda şike soruşturması ve davasında ‘kumpas kurulduğuna’ ilişkin soruşturmada aziz yıldırım ‘müşteki’ sıfatıyla perşembe günü ifade verdi. terör savcılığı'na ifade veren yıldırım, “illegal bir yapının fenerbahçe’yi ele geçirmek için kumpas kurduğunu” iddia etti.

savcı bu iddianın ardından yıldırım’a galatasaray başkanı'nın ortaya attığı '50 milyon dolar’ iddiasını sordu. 

galatasaray kulübü başkanı duygun yarsuvat geçen ay “fethullah (gülen) grubu aziz yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi. aziz yıldırım da, fenerbahçe de bu parayı vermedi. ondan sonra malum süreç başladı. henüz sonlanmayan bir süreç” demişti. 

yıldırım bu konudaki soruya muğlak bir yanıt verdi. kendisine ‘doğrudan böyle bir talep ile gelinmediğini, para istenmediğini’ belirtti. ancak ‘bu yöndeki iddiaların kulağına geldiğini de’ ifadesine ekledi.

aziz yıldırım, aralık ayında 'futbolda şike'' soruşturmasında kendisine ve kulübe yönelik ‘kumpas’ kurulduğu iddiasıyla, şike soruşturması ve davasında görev alan polis ve hakimler hakkında suç duyusunda bulunmuştu. 

aziz yıldırım, savcılığa sunduğu dilekçesinde türkiye’de illegal bir yapının kritik kurumları ele geçirmek için ‘kumpas’ şeklinde yöntemlere başvurduğunu öne sürerek, "söz konusu bu illegal yapının bir başka ve önemli hedefi de taşıdığı ekonomik ve sosyal önem sebebi ile futbol kulüpleri ve yönetimleri olmuştur. illegal yapı, 17 ve 25 aralık kalkışması öncesinde, 7 şubat’ta mit’e, 3 temmuz'da ise fenerbahçe spor kulübü’ne karşı benzer ‘kumpas’ eylemleri içinde bulunmuştur” demişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;