Canlı Yayın
Canlı yayın: AK Parti grup toplantısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor.
ak parti meclis grup toplantısında konuşan başbakan ahmet davutoğlu, parti kapatmayı zorlaştırmayı öngören anayasa değişikliği teklifini meclis başkanlığı'na sunduklarını hatırlattı. chp’nin kapatılacağı iddialarıyla ilgili chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nu samimi olmamakla suçlayan davutoğlu, “tam bir vehim siyaseti. biz demokrasiyle uğraşıyoruz. işte hodri meydan. gerçekten demokrasiyi savunuyor, parti kapatılmamasını savunuyorlarsa gün bugündür. işte meydan işte tbmm. sınav burada” dedi.
“kılıçdaroğlu’nun zihniyetini gösteren ifadeler gördük. ne diyor, “demokrasi, medya özgürlüğü entelektüellerin ilgi alanında, vatandaşın ilgisini çekmiyor. biz vaatlerimizi ekonomi alanında yoğunlaştıracağız”. demokrasi senin ağzına yakışmıyorsa vatandaşın ilgisini çeksin. kargaya bülbül sesi yakışır mı? iktidara geldiklerinde gazetelere el koymayı marifet gibi seçim öncesinde ağızlarına alıyorlar. ak parti her zaman böyle durumlar karşısında çelikten bir kale gibi demokrasinin önünde durur. bir de bu sabah tweet atmış; “chp’nin kapanma korkusu olamaz” diye. korkun yok da neden ağlıyorsun, niye sızlanıyorsun? demirtaş da durur mu? ‘hdp parlamentoda olmazsa akp erken seçime gitmek zorunda. bu tehditse tehdit’ diyor. işte bir başka karga daha. biz gücümüzü demokrasiden alırız. siz ise tehdit dilinden. bu ülkede demokrasinin hamisi de garantörü de ak parti’dir ve ak parti olacaktır. en kısa zamanda bu teklifi genel kurul’a götüreceğiz.”
erdoğan, başçı'dan brifing alacak
başbakan davutoğlu, doların yükselişi ile artan kriz söylentilerini de eleştirdi, “kılıçdaroğlu’nun heybesinde hiçbir şey olmadığı için bir kriz olur da bize bir şey düşer diye düşünüyor. siz kriz akbabasıysanız biz anadolu’nun aslanlarıyız. size ekmek yedirmeyiz” diye konuştu. sık sık konuşmalarında merkez bankası'nı eleştiren cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'ın mb başkanı erdem başçı'dan brifing alacağını söyledi. davutoğlu’nun sözleri şöyle:
“türkiye’nin ekonomik göstergeleri şu anda dünyanın en sağlam göstergeleri arasında. kimse kriz peşinde koşmasın. bankacılık sektörü de sağlam. kılıçdaroğlu 4 yıl istiyor. bu halk maluma 44 yıl da verir de, meçhule dört yıl vermez. ihracat tek bir ülkeye, tek bir kaleme bağlı ise kriz olur. biz bunun önlemlerini aldık. herhangi bir kriz işareti gördüğümüzde proaktif olarak daha o kriz gündeme düşmeden biz tedbirini alırız. önümüzdeki günlerde yeni istihdam paketi açıklayacağız. sadece geçen yıl 1,4 milyon kişi istihdama katıldı. nüfus artışını da teşvik ediyoruz. biz nüfus da artsın, gelir de artsın diyoruz. nüfus arttıkça bu topraklar bereketlenir.
"tüm kurumlarımız işbirliği içinde"
"ekonomik göstergeler itibariyle kimse hevese kapılmasın, sağlam ellerde. biz ak parti olarak bir koalisyon hükümeti değiliz. krizler için önlemimizi alıyoruz. o bakımdan ekonomide koordinasyon noktasında da merkez bankası ile hükümet arasında kimse kriz haber beklemesin. kriz döneminde süreç yönetimi gerekir. biz küresel ekonominin bu kriz döneminde süreç yönetimini devreye soktuk. buradan özellikle de spekülatörlere sesleniyorum: hiçbir yanlış hesap yapmayın. gereken tedbiri alır ve uygularız. ne gerekirse bundan sonra da tam bir koordinasyon içinde gereken adımlar atılır. tüm kurumlarımız işbirliği içinde. sayın cumhurbaşkanımız yarın merkez bankası başkanı’ndan brifing alacak. bundan sonra da istişare ve tam bir koordinasyon içinde adımlar atılacak. demokrasi ile ekonomi atbaşı gider. demokrasinin olmadığı yerde ekonomi sürdürülebilir olamaz.”
pazar günü mardin’de gap eylem planı’nı açıklayan başbakan davutoğlu, grup toplantısında da yatırımcıları güneydoğu anadolu bölgesi’nde yatırıma davet etti.
başbakan, konuşmasında "iki demokrasi acı hatırası" diyerek, 10 mart 1972’de deniz gezmiş’in idam kararının onanmasını ve 10 mart 2000’de necmettin erbakan’ın hapse mahkûm edilmesini de andı.
kaynak: al jazeera
Yorumlar