Gazze

100 bin Gazzeli evinden oldu

Birleşmiş Milletler, İsrail’in 8 Temmuz’dan bu yana devam eden saldırıları nedeniyle 100 bin Filistinlinin evinden olduğunu açıkladı.

8 Temmuz'dan bu yana devam eden İsrail saldırılarında 550 kişi öldü, 3 bin 200 kişi yaralandı. [Fotoğraf: Reuters]

birleşmiş milletler mültecileri koruma örgütü (unrwa), 100 bin filistinlinin evsiz kaldığını ve bir kısmının bm kamplarında yaşadığını duyurdu.

gazze'de katliamları ve saldırıları sürdüren israil bir hafta önce maghazi mülteci kampını da vurmuştu.

8 temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarda 550 kişi öldü, 3 bin 200 kişi yaralandı.

sınır kapılarının açılmaması ve gazze’ye yönelik israil ambargosunun sürmesi nedeniyle bölgedeki insani durum da gittikçe kötüleşiyor.

israil saldırılarında sivillerin yaşadığı binaları ve hastaneleri de hedef alıyor.

israil savaş uçakları, gazze'nin en büyük hastanelerinden aksa şehitleri hastanesi'nin üçüncü katına bomba yağdırdı. 5 filistinli hasta öldü, 15 kişi yaralı.

israil yönetimi, çok sayıda hasta ve yaralının olduğu hastanenin boşaltılması uyarısı yaptı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;