IŞİD

4 ilde IŞİD operasyonu: 13 gözaltı

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince IŞİD'e yönelik Ankara merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. 3 kişi de aranıyor.

Konular: IŞİD, Türkiye

ankara terörle mücadele şube müdürlüğü ekiplerince, başkentin yanı sıra istanbul, hatay ve kırıkkale'de önceden belirlenen adreslere erken saatlerde işid'e yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. biri istanbul, biri kırıkkale, biri de ankara'da olmak üzere 3 kişi ise aranıyor.

gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, dijital yayınlar, işid lideri ebu bekir bağdadi'nin mesajlarını içeren kitap ve dergiler ele geçirildi.

operasyonla yakalanan 13 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor. hatay'da gözaltına alınan bir kişi ise işlemlerinin ardından ankara'ya götürülecek.

suruç'taki saldırının ardından başkent merkezli pkk, işid ve diğer yasadışı örgütlere yönelik operasyonlarda 15'i yabancı uyruklu 130 kişi gözaltına alındı. bunlardan 24'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 19 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;