FIFA

48 takımlı Dünya Kupası geliyor

FIFA Başkanı Gianni Infantino, ilk olarak kendisinin ortaya attığı 48 takımlı Dünya Kupası fikrini destekleyen federasyonların ‘ezici çoğunlukta’ olduğunu söyledi.

Konular: Spor, Futbol

infantino, 48 takımlı dünya kupası fikrini savunmaya devam ediyor. infantino’ya göre küresel futbol federasyonları ‘ezici bir çoğunlukla’ bu fikri destekliyor.

dünya kupası ile ilgili karar ocak ayında alınacak. değişiklik 2026’dan önce yapılmayacak. bu döneme kadar 32 takımla devam edilecek.

9 ocak’ta fifa konseyi adeta infantino’nun seçim manifestosu haline gelen bu öneriyi görüşecek.

dünya kupası’na katılan takım sayısı ile son değişiklik 1998 yılında yapılmış, takım sayısı 24’ten 32’ye çıkartılmıştı.

48 takımlı dünya kupası planına göre milli takımlar 16’şarlık üç gruba ayrılacak. 

avrupa'nın büyük kulüpleri geçtiğimiz haftalarda bu öneriyi onaylamadıklarını açıklamıştı. 


kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;