PKK
9 PKK’lı öldürüldü
Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde gerçekleşen operasyonlarda 9 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı.

mardin valiliği dün 19.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen nusaybin ilçesinde pkk'lılara yönelik operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. açıklama şu şekilde:
"bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, bölgedeki mahallelerde mevcut aranan şahısları yakalamak amacıyla kolluk kuvvetlerimiz tarafından faaliyetler icra edilmiştir. 03.10.2015 tarihi itibari ile sokağa çıkma yasağı olan bölgelerdeki gelişmeler aşağıda sıralanmıştır:
- sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde yapılan operasyonlarda toplam 9 terörist etkisiz hale getirilmiştir. bunlardan 1 teröristin cesedi adli işlemlerin yapılması için nusaybin devlet hastanesi'ne intikal ettirilmiştir.
- teröristlerin açtığı ateş sonucu 2 sivil vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış olup tedavileri nusaybin devlet hastanesi'nde devam etmektedir.
- nusaybin ilçemizde toplam 54 barikat ve hendek kapatılmıştır. bombalı düzenekler kontrollü olarak patlatılmıştır. kontrollü olarak patlatılan patlayıcı miktarı yaklaşık olarak 1500 kilogramdır.
- 03.10.2015 cumartesi günü saat 18.00 itibari ile nusaybin ilçesi girmeli, kayadibi, tepeüstü ve eskihisar mahallelerinde sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır. nusaybin ilçe merkezindeki sokağa çıkma yasağı halen devam etmektedir.
- nusaybin devlet hastanesi'ne intikal etmiş, 1998-idil doğumlu bir şahsın bölücü terör örgütü mensuplarınca patlatılan el yapımı patlayıcı ile sırt bölgesinden yaralandığı değerlendirilmekte olup, burada yapılan ilk müdahalenin ardından mardin devlet hastanesi'ne sevk edilmiş olup tedavisi halen devam etmektedir. bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şahsın engelli olduğuna dair bilgiler doğru değildir.
- nusaybin ilçemizde barikat ve hendeklere tuzaklanmış patlayıcı düzeneklerin imha çalışması yapıldığı esnada 1 polis memurumuz hafif şekilde yaralanmış, tedavisi devam etmektedir.
- fırat mahallesi şafak sokak no:23 sayılı ikametinin önünde ölü olarak bulunan bir şahıs, yakınları tarafından nusaybin devlet hastanesi'ne intikal ettirilmiş, şahsın otopsi incelemeleri neticesinde boynundan almış olduğu patlayıcı parçalarının isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.
- sokağa çıkma yasağına uymayan 3 şahsa kabahatler kanunu'na göre para cezası kesilmiştir.
- nusaybin ilçemizde halkımızın hayatını zorlaştıran ve hürriyetini sınırlandıran bombalı hendeklerin kapatılmasına ve ilçemizin terörist unsurlarından temizlenmesi için çalışmalara devam edilecektir.”
Yorumlar